Umilință!

Progresul Năsăud a câștigat fără drept de apel pe terenul echipei Heniu Prundu Bârgăului. Bârgăuanii, fără cinci dintre jucătorii de bază, au fost puși la respect de o echipă a Năsăudului care a părut că învinge la pas, fără emoții. Progresul a câștigat cu 4-1 un meci pe care l-a dominat din toate punctele de vedere.

Filmul meciului.

Progresul Năsăud deschide scorul foarte repede. Practic, la prima fază de poartă. Nemarcat pe partea stângă, Cotuț primește mingea și intră în careu, de unde-l execută pe Bistrean cu un șut în vinclu, la colțul lung. Heniu nu are forță de reacție și, în minutul 25, Claudiu Avădanei centrează de pe dreapta, iar Gavriloaie își trimite mingea în propria poartă, făcând 0-2. Heniu pare că se trezește din letargie și începe să atace poarta oaspeților. În minutul 28, Heniu beneficiază de o lovitură liberă de la 18 metri. Dodea își așează mingea și trimite pe lângă zid, lăsându-l fără replică pe Contra și reducând din handicap. Năsăudul putea reface avantajul de două goluri în minutul 36, când Astalîș scapă singur cu Bistrean, îl lobează dar apoi trimite inexplicabil pe lângă, cu poarta goală. Nu avea să ierte însă Cotuț, imediat după pauză, acesta majorând avantajul, la o fază la care gazdele au reclamat off-said (1-3). Umilința bârgăuanilor avea să prindă contur cinci minute mai târziu. Același Cotuț intră în careu, se contrează cu un adversar, iar Liviu Pop arată punctul cu var. Coste transformă cu siguranță penalty-ul și stabilește scorul final, Heniu Prundu Bârgăului – Progresul Năsăud 1-4.

Jucătorul meciului.

Cotuț a fost de departe cel mai bun jucător de pe teren. Cu un gol marcat în minutul 4, cu încă unul în debutul reprizei secunde, atacantul Năsăudului s-a aflat într-o formă de zile mari. Foarte periculos cu mingea la picior, dar și bătăios la fiecare duel, a scos și un penalty, fiind practic coșmarul fundașilor adverși, dar și a spectatorilor veniți la Bârgău să vadă gazdele în primul meci acasă din acest an.

Arbitraj.

Arbitrul Liviu Pop a avut de condus un meci destul de greu. Cu multă tensiune în teren și cu câteva izbucniri de nervi din partea gazdelor, centralul a ținut meciul în frâu. Singura fază discutabilă a fost penalty-ul acordat în repriza secundă, când Cotuț a scăpat singur și a fost contrat de un fundaș al gazdelor. Gazdele au cerut off-said la faza golului trei marcat de Cotuț, reproșându-i asistentului Ungur că n-a ridicat fanionul.

Atmosferă.

Pe o vreme înnorată, dar pe o temperatură de primăvară, partida s-a disputat pe un teren bun, dar destul de tare, jucătorii având unele dificultăți în a controla mingea. În tribune au fost prezenți circa 50 de spectatori, unii dintre ei criticând pe toată durata meciului evoluția gazdelor, nemulțumiți fiind de jocul echipei lui Nicolae. Pe final, injuriile spectatorilor s-au îndreptat către brigada de arbitri.

Heniu Prundu Bârgăului: Fără doi dintre cei mai importanți jucători, Hipi și Sas, și cu Halostă introdus abia pe final, Heniu Prundu Bârgăului a părut o echipă de pluton. Formația lui Ion Nicolae a părut foarte fragilă, cu o linie de fundași care nu s-au înțeles deloc între ei, cu un joc încâlcit la centrul terenului și fără a ajunge la finalizare. Singurul gol l-au reușit în urma unei faze fixe. Deși scorul pare a fi unul prea de categoric, bârgăuanii nu se puteau aștepta la mai mult, judecând după jocul prestat.

Bistrean ”“ Nagy, Anton, Gavriloaie, Valentin Ruscău, Surcel, Ciurea, Haidar (Halostă `76), Dodea, Năstase, George Ruscău

Progresul Năsăud: Rămasă fără antrenorul Petrică Avădanei, Progresul Năsăud a părut o echipă foarte bine sudată și organizată. Cu jucători care stau bine în teren, cu o linie de fund ce a funcționat aproape perfect, cu un joc mai lucid la mijloc și cu sclipirile atacanților, Progresul Năsăud pare a fi singura echipă care îi mai poate pune probleme liderului în acest retur. În partida cu Heniu, Năsăudul și-a dominat clar adversarul, controlând jocul de la un capăt la altul și obținând o victorie fără probleme.

Contra ”“ Chitul, Frișan, Călin Pop, Plăian, Avădanei (Coman `46), Astalîș, Coste (Ciocan `79), Farcaș (Mureșan `63), Vaida, Cotuț (Chifa `67)

Arbitri: Liviu Pop – Cristian Moldovan, Mihai Ungur.

Observator: Gh. Șușnescu

Cartonașe galbene: Surcel, Gavriloaie, George Ruscău / Chifa

 | 216 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On