Ultimul tren! Un editorial de Augustin Danci

 

Gloria pare că se mișcă bine în Antalya. N-are rezultate remarcabile, dar nici proaste, ținând cont de situația în care se află și de faptul că, practic se construiește o nouă echipă, din temelii. Important și îmbucurător e faptul că bistrițeni veniți de curând la echipă, unii dintre ei după ce aproape își puseseră ghetele-n cui, au evoluții bune.

Tinel Sighiartău, un bistrițean căruia nu i-a contestat nimeni talentul dar care, până nu demult, a lăsat senzația că nu mai are nimic de spus în fotbalul mare, ar putea face o impresie bună. A trecut peste conflictul avut în trecut cu Nae Manea, a fost adus în probe la Gloria în această iarnă și pare să confirme. A marcat de mai multe ori în meciurile de pregătire de la Bistrița și marchează și în Antalya. Nu înseamnă neapărat că dacă ești bun în amicale, cu echipe din Austria sau din China, faci furori în Liga I, în meciuri oficiale dar înseamnă, în primul rând, că vrei să faci performanță. E clar, Tinel mai are mult de muncit dacă vrea cu adevărat să fie o soluție în atacul Gloriei dar, deocamdată, e pe drumul cel bun. Un drum care ar putea însemna relansarea carierei sale de fotbalist, o carieră la care probabil nici el nu mai spera.

Radu Răzvan e un alt bistrițean extrem de talentat, care însă n-a jucat prea mult în fotbalul mare, evoluând mai mult în Liga secundă. S-a întors la Bistrița și vrea să ajute clubul într-un moment dificil. Deși e clar că nu a venit pentru bani ci mai mult cu sufletul la Gloria, poate fi un moment important pentru jucătorul în vârstă de 28 de ani. A avut evoluții bune în pregătiri și ar putea fi o soluție pentru ofensiva Gloriei, în Liga I.

Nu speră nimeni la miracole, cu lotul încropit pe care-l are Gloria și cu poziția din clasament și nu ar mai fi o tragedie dacă Gloria ar retrograda la finalul campionatului. Dar iubitorii echipei așteaptă totuși ceva de la cei care au rămas și au venit la Gloria. Așteaptă măcar o răbufnire de orgoliu în retur, așteaptă ceva pozitiv, ceva pentru care să merite să vină la stadion. Și acel ceva ar putea fi renașterea talentelor bistrițene pentru care acest retur ar putea fi ultimul tren către fotbalul mare. Depinde de ei dacă o să fie Bârgăuanul sau TGV.

 

 

 | 668 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *