Uandărătlend

L-am văzut pe primar înotând și mărturisesc că nu m-aș fi descurcat mai bine ca el. L-am văzut la schi și trebuie să recunosc că se pricepe. L-am văzut la karturi, la o expoziție chinologică, la un marș pe biciclete, în tribune la fotbal, baschet sau handbal. Asta înseamnă, fără tăgadă, că omului îi place mișcarea, sportul, educația fizică.

Însă, la fel de adevărat e și că are nas de politician, că simte unde-i loc de câștigat voturi. Fiindcă altfel ar și face câte ceva pentru sportul din orașul pe care îl păstorește. Nu doar să dea bine în slip sau să-și unduiască elegant fesele pe ziț. Parcă aș vrea să îl văd luptându-se mai mult pentru un nou bazin de înot sau pentru vreo pistă de biciclete.

Nu-mi prea vine să mai cad pe spate văzându-l în poze pe vreo pârtie din Austria și nici să mă mai minunez că stă în tribuna a doua și nu la oficială pe stadionul Gloriei. Nu prea mi-aș mai repezi ștampila pe numele lui până nu văd un escavator în Wonderland sau măcar în vreun colț de oraș unde să sape ceva, orice, pentru sport.

E de bine că avem un primar sportiv, dar m-aș bucura mult mai tare și chiar aș da din coadă dacă ar și contribui cu ceva la sportul ăsta, nu doar cu pedale, aplauze, diplome și flori. Mă distrează tare diagonala tricoloră fără de care nu face nici un pas din primărie, dar aș fi primul care i-aș lua scamele de pe ea dacă ar folosi-o la vreo inaugurare de ceva făcut cu mâna lui. Sau cu pixul lui, nu contează. Ceva pentru sport. Ceva, acolo, o sălică, un bazinaș, un sens giratoriu pentru karturi, role sau biciclete, un sens unic pe o pârtie de schi. Haideți, domn primar, dați-vă greața odată cu ”uandărlandul” ăla!

 | 108 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On