Prima ediție a întrecerii Triatlon Colibița a fost apreciată de participanți, peste 150 din toată țara. Competița care a îmbinat înotul în apă de munte cu ciclismul și alergarea montană, a beneficiat de un cadru natural deosebit oferit de Lacul Colibița și Munții Călimani.
Cristian Negrușa, președintele clubului Triatlon Bistrița, a coordonat foarte bine organizarea unui eveniment din calendarul federației de specialitate, un concurs înscris în circuitul național CTS Premium al Federației Române de Triatlon, contând pentru etapa a 6-a, națională, a acestui circuit.
Pe malul lacului Colibița s-au adunat peste 150 de concurenți, mulți dintre ei de top în România. Aceștia au avut de înotat 1,5 kilometri în lac, apoi au parcurs un traseu dificil de 30 de kilometri cu bicicleta și au trecut linia de sosire după alți 10 kilometri în alergare.
La final, marele câștigător a fost timișoreanul Ciprian Bălănescu, cel mai bun triatlonist român din toate timpurile, campion balcanic și de 12 ori campion național. El a parcurs traseulîn 2.40:46, înotând aproximativ 20 de minute, pedalând o oră și jumătate și alergând 44 de minute. Următorul concurent a fost din Miercurea Ciuc și a trecut linia de sosire la 6 minute în spatele câștigătorului.
Cel mai bine clasat bistrițean în proba masculină a fost Alin Cioancă. Fondistul de la CSM Bistrița a sosit al 8-lea, la 27 de minute în spatele câștigătorului. La feminin, a câștigat bistrițeanca Manuela Mureșan, cu 3.15:59, la peste 24 de minute în fața locului 2, ocupat de o sportivă din Oradea.
La sprint, acolo unde au fost de parcurs doar 500m înot, 10 km ciclism și 5 km alergare, a câștigat un sportiv din Harghita, Adam Zsombor cu 1.15:54. Cel mai bine clasat bistrițean a fost arbitrul de fotbal Mihai Ungur, pe 4, la 15 minute în spatele câștigătorului. La echipe (1500 m inot / 31,7 km MTB / 7,00 km alergare) a câștigat Marcel Bălan din Bistrița, care a făcut pereche cu Iulia Biro din Odorheiu Secuiesc. Cel mai tânăr participant a avut 14 ani iar cel mai în vârstă 60 de ani.
” Evenimentul a făcut parte dintr-un program mai amplu al Asociației Club Sportiv Triatlon Bistrița, de promovare a stațiunii Colibița la nivel național si internațional ca stațiune turistică pentru sportivii amatori sau de performanță, indiferent de vârstă. Ne bucurăm că toată lumea s-a simțit bine, că traseele noastre au fost apreciate și că n-am avut nici un fel de incident”, spune Cristian Negrușa, organizatorul competiției.
Ultimele comentarii