Trialul de off-road, atracția principală a ultimei zile de la Festivalul Usturoiului (FOTO/ VIDEO)

Clubul Rain 4×4 a organizat duminică un concurs de off-road la Piatra Fântânele, în cadrul Festivalului Usturoiului. Gruparea ce îi are în prim plan pe Cristian Craveț și Narcis Andron, participanți în Campionatul Național organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, s-a ocupat impecabil de un eveniment destul de greu de pus în practică.

Pe un traseu bine ales, cu obstacole de toate felurile, cu ”ajutorul” ploii dinaintea evenimentului care a pus și mai mari probleme participanților, întrecerea a adunat sute de spectactori în punctele fierbinți ale trialului.

rhdr

Peste 60 de piloți din Cluj, Maramureș, Suceava, Mureș și Bistrița-Năsăud, s-au întrecut la 4 categorii: standard A (motoare până în 2000cmc) , standard B (peste 2000 cmc), open (fără restricții), atv (tracțiune 4×4) și Quad (tracțiune 4×2)

Spectacolul a fost total mai ales în două porțiuni din traseu, unde noroiul și pantele abrupte au solicitat motoarele și piloții la maximum.

 

La Quad, podiumul a fost format din Remus Botiz, Octavian Croitor și Florin Trifan.

La Standard A, motoarele Suzuki au dominat concursul iar locul 1, Sorin Sălăgean, a meritat un premiu consistent, format dintr-un kit de suspensie Ironman 4×4.

La Standard B, Toyota și Nissan au făcut legea, însă fără trolii și fără ajutorul organizatorilor greu s-au descurcat și ele într-o porțiune de teren care aducea mai mult a mlaștină.

La ATV Claudiu Ilieș l-a bătut pe Ciprian Nechita însă e de apreciat modul în care cel de-al doilea s-a luptat să încheie traseul.

Open-ul a fost atracția principală a trialului, completată prin participarea lui Cheloo de la Paraziții. Artistul a abandonat însă la jumătatea traseului, dar e de remarcat pasiunea lui pentru acest sport dar și prietenia lui cu năsăudeanul Mihai Ban, cel care l-a atras de fiecare dată în zonă la astfel de evenimente.

Au câștigat pe merit Florin Danci și copilotul său Călin Rus, care au trecut cel mai ușor prin zonele grele ale traseului.

Toți cei care au urcat pe podium au primit medalii, cupe, diplome și au împărțit premii în valoare totală de peste 4000 de euro, sumă imensă pusă la bătaie în astfel de întreceri cu ajutorul Ironman 4×4, MV Motors și Suzuki Bistrita

Cu alte cuvinte, a fost un eveniment reușit, bine gândit și organizat, care arată și experiența acumulată deja de clubul Rain 4×4, chiar dacă e înființat doar de câțiva ani.

Craveț, Andron, Micu, Simionca, Turdean și ceilalți au adus în ultimii ani un mare plus în sportul bistrițean, fără sprijinul administrației locale, județene sau Direcției de Sport. Titlul național obținut în sezonul trecut de Cristian Craveț n-a crescut doar motivația celor din club, ci a ridicat enorm și interesul publicului față de acest gen de întreceri.

Adrian Linca

 

 | 4.887 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *