Trei sute de semințe pentru echipa mare! Gloria are viitor!

”Nu cred că mai are nimeni în România un proiect de asemenea amploare, un centru juvenil așa cum se conturează acesta, al Gloriei”, a spus Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean BN, la finalul unui eveniment organizat astăzi în Sala Polivalentă. O acțiune de prezentare a unor echipe de junioare ce vor forma pepiniera echipei mari.

Cupa Gloria Junior s-a numit acțiunea care a început la ora 9.30 și s-a încheiat în jurul orei 17.00. Aproape 300 de fete între 10 și 14 ani, reprezentând 14 echipe din județ, au jucat între ele, meciuri de câte 15 minute.

Fiecare echipă a fost coordonată de câte o jucătoare de la echipa mare, iar întregul turneu supervizat de Cristina Sântămărean. Fosta portăriță a Gloriei, proaspăt angajată în club, va răspunde de sectorul juvenil și va urmări pas cu pas dezvoltarea acestei pepiniere.

Proiectul urmărește, în viitor, formarea unei grupe de elită la Liceul Sportiv, din cele mai bune jucătoare ale acestor echipe. Iar de acolo să ajungă la echipa mare spuma talentelor bistrițene.

Trei echipe din Bistrița, două echipe din Dumitra și câte una din Prundu Bârgăului, Lechința, Beclean, Năsăud, Feldru, Sângeorz Băi, Teaca, Rodna  și Telciu, au fost echipate complet, cu câte două tricouri de joc, tricouri de prezentare, fâș de iarnă, șort și trening, au primit mingi și vor avea cele mai bune condiții de antrenament cu ajutorul Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar.

Astăzi au jucat fără să se țină seama de scor, meciuri de câte 15 minute iar apoi au primit o masă caldă la LPS. La final, a fost organizată o festivitate în care au fost premiate cu medalii toate jucătoarele, iar echipele au primit cupe.

Trofeee speciale au primit cel mai bun portar – Denisa Moldovan din Teaca, golgeterul competiției – Nelea Harosa din Năsăud și cea mai bună jucătoare a tureului, Ștefana Pașca de la LPS.

Cu o demonstrație acrobatică a celor de la Cheers și cu o poză imensă de grup s-a încheiat una dintre cele mai promițătoare zile pentru viitorul handbalului bistrițean. Viitor care va arătă foarte bine dacă acest proiect va fi implementat cu aceeași seriozitate cu care a pornit la drum.

 | 1.469 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

 1. Aceasta ar trebuie sa fie o atitudine normala.
  Felicitări tuturor!!!

  Post a Reply
 2. Felicitari celor care au avut ideea organizării acestui eveniment! Ma bucura revenirea fostei portărițe Cristina Sintamarean, actualmente Cristina Lia Borodi la Clubul Gloria Bistrița si-i doresc succes in demararea acestui proiect. Bafta tuturor celor care s-au implicat!

  Post a Reply
 3. Nimeni nu face nimic în comunele județului, toți aștesptă să vină Consiliul Județean să le facă echipă, să cumpere echipament, să caute antrenori, să organizeze competiții, să-i finamțeze.
  Vai de ea țară!
  In străinătate se implică cetățenii.
  Se adună 2-3 oameni din comună și înființează un club.
  Unul e antrenor, unul e președinte, unul e casier. Înregistrează echipa la AJF , AJH etc.
  Stabilesc contingentul /cotizația anuală și se apucă de treabă! Antrenorii fac muncă voluntară 2 x 2 ore pe săptămână.
  Părinții plătesc 200€/an, la salarii de 2.500 €/lună.
  Dacă ar fi să splicăm modelul în Bistrița-Năsăud ar fi 200 lei/an la salarii de 2.500 lei/lună.
  Găsesc un sponsor local care le cumpara copiilor echipament, etc.
  Nu așteaptă să vină nu știu ce politician să le facă echipă!
  Oricine poate înființa in club.
  Este o rușine că Becleanul nu are echipă de fotbal. Chiar nu sunt oameni acolo care să înființeze un club care să se înscrie în Liga a 5-a?

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *