Ce trebuie să faci pentru a câștiga atunci când pariezi pe meciurile de fotbal

 

 

Biletul zilei cu meciuri din fotbal nu lipsește din rutina celor care pariază constant. Chiar dacă obișnuiești să joci live, ai tentația să pui și un pariu multiplu pe cele mai interesante meciuri ale zilei, pentru a obține o cotă finală mai bună.

Un pariu pre-meci este mai greu de gestionat decât unul pe meciuri aflate în desfășurare, în cazul cărora vezi cum decurge jocul. Pentru a compensa pariul „în orb”, trebuie să faci o analiză completă, în care să ții cont de mai multe elemente.

În teorie este foarte simplu

 

Sunt câțiva factori de bază la care ne raportăm pentru a alege cele mai bune pronosticuri. Fiecare  parior cu experiență îi combină într-un sistem în care introduce toate informațiile avute la dispoziție. Cu cât informațiile sunt mai detaliate, cu atât probabilitatea de a ajunge la o concluzie corectă este mai mare.

În teorie este foarte simplu, iar dacă respecți cu strictețe teoria, este simplu și în practică. Iată ce trebuie să faci pentru a câștiga atunci când pariezi pe meciurile de fotbal. Nu dăm sfaturi pentru alte sporturi, pentru că nu suntem specialiști. Fă o analiză în care să ții cont de:

1. Statistică

Vorba „istoria se repetă” este valabilă și în fotbal, așa că informațiile statistice sunt esențiale în avancronica unui pariu. Dacă știi să le interpretezi, cifrele spun multe despre un meci.

Poziția în clasamentul general indică statutul echipelor în acel sezon. Cu cât sunt jucate mai multe etape, cu atât acest indicator este mai relevant, oferind informații despre obiectivele adversarelor, dar și despre motivația de la un moment dat. Configurația clasamentului general are importanță foarte mare în finalul sezonului, când ne putem da seama dacă o echipă are pentru ce să lupte sau poate juca relaxat.

Poziția în clasamentul meciurilor de acasă/din deplasare. În afara marilor puteri din fiecare ligă, echipele își ajustează stilul în funcție de locul unde se joacă meciul. Unele sunt foarte bune pe teren propriu, unde sunt susținute de suporteri fanatici. Altele se descurcă foarte bine în deplasare. Este indicator care trebuie analizat cu atenție, pentru că te poate ajuta să găsești pariuri câștigătoare pe cote mai mari.

Clasamentul formei. Este al treilea, în ordinea importanței. Sunt șanse ca o echipă mare ieșită din formă să fie încurcată de un adversar inferior, dar aflat într-o perioadă bună. Ierarhia este cu atât mai relevantă în cazul adversarilor de valori apropiate.

Ultimele 5 rezultate de acasă/deplasare. Sunt importante în special pentru pariurilor pe goluri. Dacă s-au înscris multe goluri în ultimele meciuri de acasă ale gazdelor și, respectiv, în ultimele partide din deplasare ale oaspeților, atunci e foarte probabil să iasă „over”.

În ce intervale s-au înscris golurile. Fiecare echipă are mai multe goluri marcate/primite într-un anumit interval de timp. Dacă intervalele coincid, se poate paria că în acel interval se va marca. Cotele pentru astfel de pariuri sunt mari.

2. Informații de actualitate

Condițiile de joc. Pariorii profesioniști pun preț mai mare pe acest factor decât pe absenți. Dacă o echipa organizatoare are terenul suspendat și evoluează pe teren neutru, sau joacă fără spectatori, șansele ei scad. De asemenea, un teren foarte greu, îmbibat cu apă, nivelează valorile.

Loturile de jucători. Statistica poate fi înșelătoare, dacă dintr-o echipă lipsesc mai mulți jucători importanți, care au făcut diferența în meciurile anterioare. Informațiile despre absenți sunt mai importante decât cele dintre „primul unsprezece”, care se poate modifica în ultimul moment. Contează și ce echipă are banca de rezerve mai puternică.

Elemente de context. Alți factori de care trebuie să ținem seama sunt starea de oboseală, motivația (poate un antrenor consideră că nu este în avantajul echipei să continue într-o competiție precum Cupa), gradul de rivalitate, moralul, atmosfera (dacă jucătorii sunt sau nu cu banii la zi), dacă tocmai a fost schimbat antrenorul etc.

Cine fluieră? Sunt mulți aceia care pariază pe cartonașe galbene/roșii sau pe penalty-uri. Pentru ei, este foarte important cine arbitrează. Arbitrii au statisticile lor. Dacă un „fluieraș” care acordă cu ușurință „galben” este delegat la un meci între rivale, probabil că se va arăta un număr mare de cartonașe.

Așa este, o analiză completă ia mult timp, dar te ajută să câștigi la pariuri.

Publicitate

 | 1.347 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *