Transilvania Mix Kombat, gală cu buget redus dar cu impact mare! Meciuri spectaculoase, chiar și fără nume grele!

Fără sprijinul autorităților locale, care l-au ”pedepsit” astfel după ce a fost implicat într-un scandal dintr-un club bistrițean, Ionel Burduhos a reușit să organizeze o gală remarcabilă de k1.

Cu 1500 de spectatori în vechea sală polivalentă, Transilvania Mix Kombat a fost o competiție reușită, în ciuda bugetului redus și a numelor destul de modeste de pe afiș.

Main eventul galei a fost meciul dintre bistrițeanul Sebastian Lutaniuc și Cristian Conea din Timișoara, la categoria 95 de kilograme. Fostul campion european de Muay Thai și-a satisfăcut suporterii clubului PFG Bistrița și a luptat cu multă determinare, răbdare și pragmatism, câștigând la puncte o partidă echilibrată.

Cea mai spectaculoasă victorie bistrițeană a fost a lui Ionuț Zdrabău, la categoria 85 de kilograme. După o intrare impunătoare în ring, pe ritmuri de hip-hop, Zdrabău și-a trimis adversarul la podea de 3 ori în prima repriză. Constănțeanul Șerkan Celebi a protestat de fiecare dată când a fost numărat, dar a treia oară, plin de sânge, s-a declarat învins.

Și un alt bistrițean, Darius Orban a câștigat prin KO cu Raul Udilă din Reghin, la categoria 95 de kilograme. Orban, mai atletic decât adversarul său supraponderal, l-a trimis la podea și mureșeanul nu și-a revenit decât după intervenția asistenței medicale.

Una dintre cele mai așteptate lupte, cea dintre bistrițeanul Robert Ștefănuțiu și clujeanul Alex Macingo la categoria 70 de kilograme a fost la îndemâna celui de-al doilea, poreclit ”lovește și fugi”, un bătăuș recunoscut pentru antecedentele sale penale. Robert s-a apărat cât a putut în fața unui Macingo mai agresiv și hotărât, decizia fiind clară în fața clujeanului.

Rămâne discutabil dacă a fost oportună programarea acestui meci și, poate, o mai atentă selecție a sportivilor invitați în astfel de gale n-ar fi rea. Conform presei, Macingo are o carte de vizită mai bogată în fapte reprobabile decât în performanțe sportive.

Fost campion național de box, a fost exclus pe viață din sport de Leonard Doroftei, pe atunci președintele federației, după derapaje în care Macingo lovea oameni la intamplare in plina strada si incerca sa-i lase inconstienti dintr-un singur pumn. Conform Ziare.com Macingo a continuat sa se bata pe strada si sa comita furturi. Astfel,  a fost inchis in centrul de reeducare de la Buzias, alaturi de alti tineri, pentru profanare de morminte, talharie și vatamare corporală.

În stilul său, Bogdan Suru și-a câștigat lupta cu Darius Criste la categoria 70 de kilograme. Suru a făcut și spectacol uneori, confirmându-și statutul de luptător de bază în clubul bistrițean.

Spre final, Ionel Burduhos a urcat pe ring, a mulțumit sponsorilor, familiei și a promis o gală mult mai puternică, spre toamnă, în noua sală polivalentă.

Astăzi, evenimentul continuă cu meciuri de amatori.

 

 | 2.176 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Sportul bistritean un ziar de tot cacatul.Daca a gresit aceesti oameni au tras cu varf si indesat pre cum stiu eu si chear nimic nu e adevarat din cea ce ati relatat nu stiti mai nimic,din tantar ati facut armasar.sa va fie rusine astazi un ziar nu mai scrie adevarul numa cautati sf .sa fie in bafta voastra.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *