Transilvania Bistrița, finalistă la un superturneu în Ungaria! Pârțiu: ”Ostil la început, publicul ne-a simpatizat la final”

Transilvania Bistrița a participat recent, cu grupa de copii născuți în 2006, la edița a 25-a a Cupei Aventics, în Ungaria.

Turneul, excelent organizat la Eger, a adunat 93 de echipe, la 6 categorii de vârstă, între 2005 și 2010. La categoria bistrițenilor au jucat 14 echipe, din care 5 academii și 5 cluburi din Ungaria, un club din Ucraina și OSK Sepsi din România. S-a jucat în format 8+1, pe  terenuri de 70/50 metri, câte două reprize a 20 de minute.

Transilvania a ieșit pe primul loc într-o grupă cu 5 echipe, cu un singur gol primit, și acela din penalty:

Rezultate grupa B:

 7-1  cu VSE TISZALOK

4-0  cu ACADEMIA CSEP-GOL BUDAPESTA –(peste 400 de jucatori în centru)

2-0  cu MTK BUDAPESTA

2-0  cu ACADEMIA GRUND -FC.BUDAPESTA „A”

 

În sferturi, echipa lui Horațiu Pârțiu a bătut cu 2-0 pe gazdele de la LSK Eger iar în semifinale cu 3-1 pe Academia Grund – FC Budapesta B.

Din păcate, în finală n-au reușit să marcheze în timpul regulamentar, s-a încheiat 0-0 și ai noștri au pierdut apoi la loviturile de departajare cu 2-1, trofeul fiind câștigat de Academia Ikarus Budapesta.

Însă, cu locul 2 și titlul de cel mai bun portar obținut de Mario Iuga, Transilvania Bistrița și-a atins obiectivul. Obiectiv care putea fi completat și cu titlul de cel mai bun jucător al turneului, pe care l-ar fi obținut cu siguranță Gabi Urs dacă echipa bistrițeană câștiga finala.

A fost un turneu  bine organizat, util,  în care am întâlnit echipe de diferite categorii valorice , unele cu bugete inimaginabile pentru fotbalul juvenil de la noi din țară, cu instalații sportive pe care si le dorește orice antrenor de fotbal pentru pregătire și dezvoltare. 

Calitatea jocului, dăruirea și starea pozitivă a întregului lot de jucători deplasat la acest turneu ne-au adus pe podium și, cu mai multă concentrare la finalizare, puteam să devenim campioni. Calitatea tehnică superioară față de celelalte echipe, unitatea grupului și dinamica jocului prestat au atras simpatia și admirația publicului, ostil și cu un aer de superioritate la  startul acestei competiții”, a declarat Horațiu Pârțiu pentru sportulbistrițean.ro.

Urmeaza o binemeritată vacanță pentru toate grupele clubului Transilvania Bistrița, urmând ca din 16 iulie antrenorii săsune adunarea. Sunt programate antrenamente și selecții pentru toate cele 7 categorii de vârstă (2006-2012) .

Transilvania Bistrița 2006:

MARIO IUGA, PALFI BOGDAN  -portari

FETTI FILIP (căpitan) , CHIS ALEX, BOR GABI, URS GABI, RUSAN PAUL, RUSZ ANDREI, CIORNEI PAUL, CACIOR RADU, SPĂTĂREANU FLORIN, LEOCA MERIO, ȘOLDEREA ANTONY – jucători de câmp

 | 1.898 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Mda, nu-i rau, destul de bine. As vrea sa-i vad si campioni nationali daca tot ne laudam cu turneele de pe afara. In tara putin mai grelut si atunci??? Care e adevarul, cand au „realizari” afara sau cand pierd cu o diferenta de 3-4 goluri pe la Cluj???
    Auzim?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *