” Trăiesc un vis devenit realitate!” La mulți ani, Andreea Tetean! Un interviu relaxat cu handbalista bistrițeană

Andreea Tetean împlinește duminică 29 de ani și, desigur, și-ar dori o victorie de ziua ei. CSM Bistrița întâlnește CSM Slatina, mâine, de la ora 13.00, în etapa a 17-a din Liga Florilor.

Sportulbistrițean.ro n-a ratat ocazia de a o felicita înaintea tuturor pe handbalista crescută și formată la liceul sportiv bistrițean:

Andreea, parcă ieri jucai  în echipa de junioare a lui Iuliu Crăciun…

Da, primii pași pe un teren de handbal i-am făcut la Bistrița. Am îndrăgit din prima acest sport, când am pus mâna pe o minge de handbal pe terenul de la Liceul cu Program Sportiv. De atunci am început să visez că o să ajung într-o zi să joc cât mai sus posibil cu echipa. Am avut rezultate foarte bune cu echipa de junioare și îmi plăcea foarte mult ceea ce făceam. Eram împreună la școală, la antrenamente și de cele mai multe ori și după aceea. Împreună cu antrenorul nostru, Iuliu Crăciun, eram o adevarată familie. Era o atmosfera de sărbătoare de fiecare dată când jucam acasă. Știu că veneau părinții, rudele, prietenii și colegii care ne susțineau mereu. Era atât de frumos! Îmi amintesc că discutam între noi , fetele, și ne doream foarte mult să jucăm în Liga Națională, cu Bistrița.

Apoi ai ajuns la Cluj, cum a fost acolo?

În momentul în care am terminat junioratul a venit oferta de la Cluj și nu am stat pe gânduri, deoarece aici nu exista echipă de senioare. Am trăit la Cluj momente minunate în toți acești ani. Am avut ocazia să lucrez cu handbaliste, antrenori, kinetoterapeuți, maseuri foarte buni. Dar mai presus de toate am întâlnit oameni deosebit de frumoși atât interior, cât și exterior, de la care am avut foarte multe de învățat. A fost o perioadă frumoasă din viața mea.

Îți pare rău că ai lăsat Clujul ca să te-ntorci la Bistrița?

Nu, dimpotrivă. Mă bucur foarte mult că am venit să joc la Bistrița. Aici sunt fete cu care am mai avut ocazia să joc atât la junioare cât și la senioare. E un colectiv în care îmi face plăcere să muncesc. Antrenorii, preparatorul, staff-ul medical și mulți oameni care muncesc își doresc din tot sufletul să facem o treaba minunată. Pentru mine e un vis devenit realitate! Mai mult de atât, realitatea bate visul !

Dacă n-ai fi fost handbalistă, ce sport crezi că ai fi iubit cel mai mult?

Dacă nu aș fi făcut handbal probabil alegeam tot un sport de echipă, precum voleiul sau baschetul. Îmi place foarte mult să alerg, dar mai ales cu mingea. Știu cu siguranță că aș fi făcut sport, deoarece eram un copil foarte energic.

Ce-ți dorești cel mai mult și mai mult de ziua ta?

Primul cuvânt care îmi vine în minte în momentul în care mă gândesc ce îmi doresc cel mult de ziua mea e: Sănătate! Am avut multe perioade în care am fost accidentată și atunci am realizat care e cel mai de preț lucru pentru mine. Totodată am învățat că pot să fac orice îmi propun atât timp cât sănătatea îmi permite.

Dacă ar fi să-ti petreci ziua de naștere departe de toată lumea, cu un singur om, pe cine ai alege?

Nu am făcut niciodată așa ceva de ziua mea. Uneori am petrecut doar în familie, alteori cu prietenii sau colegele de echipă. Ba chiar am petrecut-o o dată pe drum. Cu toate acestea dacă ar fi să îmi petrec ziua de naștere pe o insulă, mi-aș petrece-o cu persoana iubită.

De ziua ta, aveți meci cu ultima clasată. Asta înseamnă că e loc pentru o petrecere ca lumea duminică seara?

Chiar dacă Slatina se află în acest moment pe ultima poziție în clasament, eu cred ca e un adversar dificil. Tratăm fiecare meci cu seriozitate și respectăm adversarul. De data aceasta nu e loc de o petrecere mare după meci deoarece o să avem la dispoziție doar două zile să pregătim următorul meci. Îmi doresc să sărbătorim și să facem o petrecere mare la sfârșitul campionatului!

Până atunci vreau să mulțumesc pe această cale tuturor susținătorilor echipei , mai ales galeriei, care e alături de noi la fiecare meci, atât acasă cât și în deplasare !  Ne vedem la sala !

Adrian Linca

 

 

 | 3.614 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. la multi ani, andreea

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *