Formula 1, Dorin Dobra: Și, totuși, începem!

După modelul celor ce au înțeles că pandemia globală trebuie învinsă prin reluarea activităților, la cote de maximă siguranță, însă, Formula 1 va cunoaște duminică prima cursă din probabil cel mai atipic sezon al ei. Vă asigur că motoarele se vor auzi altfel, că întreaga dinamică va fi total diferită, și că nimic nu e astăzi previzibil.

Cu niște mașini netestate din luna februarie, ce au suferit upgrade-uri consecutive în ultimele săptămâni, cu piloți ce au atins doar volanele simulatoarelor și cu echipe reduse la o treime din efective care și așa au avut interzis la antrenamente, de duminică încolo ne putem aștepta la orice. Prima predicție: vor învinge piloții apropiați de limita inconștienței, care nu resimt tensiunea unui an condensat, atipic și probabil pe alocuri fulminant.

Lipsa spectatorilor din tribune va face motoarele să sune mai puternic odată rezonate în scaunele de plastic goale de pe circuite. Dar asta nu va reduce din show-ul pe care noi îl serveam la televizor. A doua predicție: nu vom avea favoriți, nimeni nu va fi iertat de erorile de concepție și tehnică, vor fi mai multe abandonuri ca de obicei și mai multe depășiri și antren decât ne-am obisnuit.

Următoarea cursă, peste doar o săptămână, tot în Austria, asta pentru a evita transporturile aglomerate și costurile inerente. De abia atunci vom putea vorbi de minime reglaje, dar la vremea aceea, deja, neprevăzutul din actualul sezon își va fi spus cuvântul. A treia predicție: vor lua puncte piloți și echipe ce astăzi nu cunosc cine știe ce cote la casele de pariuri.

Cineva spunea la începutul pandemiei că acest virus ne va schimba viețile într-un mod radical, iar eu consimțeam lucrul acesta. Iată, Formula 1 se aliniază, știm că în iulie și început de august vom avea 5 curse, 2 în Austria, 1 la Budapesta și 2 în Anglia. Trecând peste norocul proverbial al națiunii maghiare de a fi la locul potrivit când e nevoie, ne obișnuim cu o Formulă 1 nouă, ce va fi afectată și ea, nu neapărat negativ, de pandemia prin care trecem cu toții.

Iată, Formula 1 se aliniază la start și la încercarea de a învinge momentele grele prin care omenirea trece.

Dorin Dobra

 | 3.056 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *