Topul „minților luminate” din jurul lui Pădureanu

Horoba nu vorbește cu toată gura despre „mințile luminate” din jurul președintelui Jean Pădureanu, dar foarte mulți dintre apropiații Gloriei știu la cine se referă fostul vicepreședinte. Pentru cei mai puțini familiarizați cu bucătăria internă a clubului bistrițean, îmi asum înjurăturile de rigoare și încerc să identific țintele celui care a fost ani buni locotenentul președintelui. Evident, fără să iau asupra mea și acuzațiile pe care Horoba le face, ci doar să aduc o rază de lumină pentru cei care au citit interviul din pagina 3 și n-au înțeles la cine se referă.

1. Constantin Sănduță ”“ fost director al Consiliului Județean pentru Educație Fizică și Sport, adică forul care se ocupa de sport înainte de Revoluție, omologul Direcției pentru Sport de azi. Profesor, erudit, bun cunoscător al lumii sportului, dar și om de afaceri care a impus un brand pe piața echipamentelor sportive (Sandsport), Constantin Sănduță e mâna dreaptă a lui Jean Pădureanu de peste 20 de ani. Priceput în hățișul birocratic al legilor din România și cu influență în medii ce nu-i sunt la îndemână președintelui, Sănduță este
omul pe care se sprijină nea Jean atunci când are de-a face cu autoritățile locale sau județene.

2. Laurențiu Gagea ”“ priceput în afacerile colaterale ale Gloriei, cum ar fi de pildă carmangeria clubului, a reușit să se impună încet-încet și în ce privește problemele sportive ale clubului. Om de încredere al preșe-
dintelui, Gagea a ajuns să aibă un cuvânt important de spus și în transfe-ruri sau strategii sportive, cu toate că e binecunoscută priceperea sa limita-tă în aceste probleme.

3. Alexandru Hatfaludi ”“ e administratorul bazei sportive, dar se a-ude că a primit în ultima vreme și sar-gini de management, ba chiar că va fi uns director general. Inginer agro-nom, Hatfaludi e recunoscut pentru calitățile lui de profesionist într-ale gazonului, dar și ca o personalitate puternică, ce poate să-și impuună punctul de vedere și în alte situații.

4. Vasile Moga ”“ considerat multă vreme urmașul lui Jean Pădu-reanu la cârma clubului, ba chiar și instalt în anii 90 pe această funcție, fostul mijlocaș se ocupă în ultima vreme de problemele de marketing ale clubului. După plecarea lui Ioan Horoba se pare că i-a preluat din atribuțiuni, cu mai multă sau mai puțină eficiență.

5. Vasile Bar ”“ președintele camerei de comerț e de câțiva ani în structura de conducere a Gloriei, fiind considerat un sfătuitor în dome-niul societăților ce vor să susțină clu-bul. Nu se implică prea mult în activi-tatea sportivă, dar are o influență importantă în angrenajul de conducere.

 | 224 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On