Tinel cu fotbalul, Mandea cu banii

 

Banc sec. Ce legătură are Mandea cu banii? Ne facem că nu știm, dar știm că n-are niciuna cu fotbalul.

Când îl vezi pe Mandea atacant împotriva Stelei îți vine să închizi televizorul și să te duci să te culci. Săracul, la figurat, bineînțeles, nu-și dă seama cât a fost de ridicol, alergând ca un bezmetic printre Martinovici și Gardoș. El, puștiul care a arătat că nu prea are treabă cu fotbalul, era ca Alice în Å¢ara Minunilor printre fundașii Stelei, cu mențiunea că Alice chiar e un personaj important în lumea basmelor.

În meciurile cu Mandea, e clar că Gloria joacă cu un om în minus iar reacția suporterilor normali la cap este  "promovăm tinerii, dar nu de ăștia" sau "Mandea, Mandea, lasă-ne!". Despre tânărul promovat de Gloria putem spune multe, de la "jucătorul care n-a făcut nimic" până la "jucătorul care-i enervează excesiv pe suporteri". Dar cum e de preferat să avem atitudini constructive, mai bine ne amintim un episod din această iarnă, când Tinel Sighiartău, un tânăr bistrițean cu multe meciuri în Liga a II-a, a fost trimis acasă din Antalya, după ce a fost folosit foarte puțin în meciurile de pregătire, Manea motivând atunci că nu are nevoie de el. Bistrițenii îi știu pe Tinel, mulți dintre ei în cunosc personal, alții l-au văzut jucând. E un jucător tehnic, cu simțul porții dar care are nevoie de pregătire și de multă încredere, lucruri pe care i le-a refuzat Gloria.

Presupunând că n-a fost rea-voință, rămân variantele ignoranței sau a greșelii în cazul lui Sighiartău. Pentru că, dacă ai minime cunoștințe fotbalistice, îți dai seama că atacul Gloriei ar fi arătat cu siguranță mai bine cu Tinel în locul unui tânăr anonim din Craiova, care nu poate face o preluare ca lumea. 

Augustin Danci

 | 679 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *