Terenurile sintetice de la LPS, boicotate de consilierii PD-L

Terenurile sintetice de la LPS, boicotate de consilierii PD-L

Ultima ședință ordinară a Consiliului Local a avut un punct pe ordinea de zi care privea închirierea terenurilor de sport de la LPS prin licitație, pentru a se acoperi cu gazon sintetic. Deși părea inițial o simplă formalitate și era susținută și de către primarul Ovidiu Crețu, propunerea a picat. Terenul, proprietatea Primăriei, nu va putea fi închiriat. Cei care s-au împotrivit au fost consilierii locali ai Partidului Democrat-Liberal și UDMR-istul Illyes Istvan. Motivele invocate de Gheorghe Tuță și colegii săi au fost acelea că s-ar deranja elevii care sunt cazați la internatul de la LPS, prin realizarea unor terenuri sintetice de către o firmă privată.
De partea cealaltă, directorul Liceului cu Program Sportiv, Augustin Pop s-a arătat surprins de decizia luată de consilieri. ”Eu am discutat și cu primarul, și cu viceprimarul (n.r. Florin Găurean) și au spus că nu e nici o problemă. Dar se pare că, din cauza unor orgolii ale unora, propunerea nu a fost acceptată. Nici nu se punea problema de a deranja elevii cazați acolo. Am stabilit un program fix și era cea mai bună soluție pentru a avea terenuri pentru acești elevi. În plus, investitorul ne și plătea o sumă de bani pe lună. Dar, din cauza unor orgolii ale lor, au de suferit elevii”, a declarat directorul LPS, Augustin Pop.
Consilierii PD-L au pus în discuție realizarea unor terenuri sintetice din banii bugetului local. Această operațiune ar mai putea dura însă multă vreme. Până una-alta, unii și-au atins scopul și au blocat proiectul, iar elevii au rămas fără teren.

 | 215 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On