Tenisul de masă trăiește! Rezultate remarcabile în plină pandemie! CSM Bistrița, bronz în Superligă!

Pandemia a încurcat foarte tare una dintre disciplinele sportive de mare valoare în Bistrița-Năsăud. Tenisul de masă s-a blocat cu totul la începutul anului și a fost nevoie de aproape 7 luni pentru revenirea în competiții.

Federația Română de Tenis de masă a găsit o soluție foarte bună pentru deblocarea întrecerilor și a adunat la un loc toate cele 3 ligi de seniori, pentru încheierea campionatelor începute anul trecut.

În Complexul Olimpic de la Izvorani s-au desfășurat, în ultimele două săptămâni, campionatele Superligii, Diviziei A și Diviziei B, la feminin și masculin. Toate echipele au fost testate iar apoi au intrat în complex și nu au mai ieșit de acolo până la finalul întrecerilor.

Bistrița și-a îndeplinit toate obiectivele pe care și le-a propus: medalie la fete, revenire în Superligă la băieți, promovare în Divizia A și cu echipa a doua de fete și cu echipa a doua de băieți.

În cea mai importantă întrecere feminină, prima ligă a tenisului pe echipe, CSM Bistrița și-a respectat blazonul de fostă campioană națională. Și a luptat până la final pentru podium. Tania Plăian, Andreea Clapa și Krisztina Varga au ajuns în semifinale, dar au ratat finala după 0-3 cu Farul Constanța, mulțumindu-se cu medaliile de bronz.

Superliga a fost câștigată de Steaua, cu Bernadette Szocs în mare formă, legitimată la echipa din Ghencea după suspendarea dictată la plecarea de la Bistrița.

La băieți, Darius Toma, Mihai Nemaciuc și Andrei Flamind au bătut tot ce era de bătut în seria a doua din Divizia A și au promovat în Superligă, acolo de unde retrogradaseră anul trecut.

Echipa a doua feminină (Elena Oprea, Cristina Sîngeorzan, Agnes Gimbuță, Ioana Muraru) dar și echipa a doua masculină (Szilágyi Paul, Mihai Roșca, Richard Oroszlan și Dionisie Blanariu) au promovat în Divizia A.

”A fost o competiție foarte bine organizată, destul de costisitoare. Doar pentru teste, clubul nostru a plătit peste 40 de milioane, fără să includem cazarea și masa pentru sportivi și antrenori, vreme de două săptămâni. Însă, important este că s-a reușit repornirea tenisului de masă, deocamdată doar la nivel de seniori. Nu știm ce se va întâmpla cu întrecerile de juniori, deși noi ne antrenăm din iunie, desigur, cu toate măsurile de siguranță. Ne bucurăm că ne-am îndeplinit obiectivele la această primă competiție, dar suntem îngrijorați cu privire la celelalte concursuri, despre care nici măcar nu s-a vorbit nimic cu această ocazie”, spune Emilian Bulbuc, unul dintre antrenorii bistrițeni prezenți la Izvorani.

 | 1.983 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *