Tenis de masă: Medalii la naționale! Ioana Sîngeorzan și Cristina Sîngeorzan, pe podium la junioare 1 și 2!

Campionatele Naționale de tenis de masă pentru juniori 1 și 2 au adus primele medalii individuale pentru tenisul de masă bistrițean în această perioadă de pandemie.

După ce echipa feminină a luat un bronz în superligă, competiție desfășurată în septembrie, au venit și primele medalii la individual.

Naționalele s-au organizat la Buzău, în condiții speciale, respectându-se toate regulile de protecție anticovid.

Cea mai bună junioară bistrițeană, Ioana Sîngeorzan, a ajuns în finală la junioare 1 și a pierdut greu în fața Elenei Zaharia din Constanța, 3-2.

”A fost un meci foarte strâns, în care Ioana a jucat bine și a avut șanse la medalia de aur. Oricum s-au văzut progresele ei în toate meciurile disputate până la finală, meciuri pe care le-a câștigat de maniere categorice. Și-a confirmat astfel statutul de titulară în lotul național”, spune antrenorul Emilian Bulbuc, unul dintre cei trei tehnicieni, alături de Marian Filipaș și Adrian Crișan, care au însoțit delegația bistrițeană la această competiție.

La junioare 2, Cristina Sîngeorzan (doar coincidență de nume între cele două jucătoare bistrițene) a ajuns în semifinale, fiind eliminată și ea tot de un număr unu național, de constănțeanca Bianca Meiroșu. Conform regulamentelor de la tenis de masă, semifinaliștii urcă pe podium, Cristina trecându-și în palmares bronzul național. Un rezultat bun a fost obținut și de Adela Strună, care a ajuns în primele 8 la junioare 2.

La băieți, cel mai bun bistrițean a fost Paul Szilagy, care a pătruns în primii 16 la juniori 1, după ce a ratat competiția la care era pe vârstă, cea de juniori 2, din cauza unui rezultat incert la testul anticovid.

”Toate meciurile au arătat progres și seriozitate din partea jucătorilor noștri, în condițiile acestea complicate. Începând de astăzi urmează Top 16 juniori 1 și 2, unde suntem implicați cu toți cei care au jucat la naționale”, ne-a mai declarat Emilian Bulbuc.

CSM Bistrița: 

Juniori II : Sîngeorzan Cristina, Simon Teodora, Szilagyi Paul, Podar Christian.

Juniori I : Sîngeorzan Ioana, Strună Adela, Blănariu Dionisie, Roșca Mihai.

Antrenori : Filipaș M. , Crișan A., Bulbuc E.

 | 3.168 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *