Tenis de masă: Ioana Sângeorzan, campioană europeană cu echipa României de cadete!

Cu Marian Filipaș și Cristian Podar pe banca tehnică, echipa de cadete a României a câştigat medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Cluj-Napoca, după ce a învins în finală echipa Rusiei, cu scorul de 3-2.

Din lotul României face parte și bistrițeanca Ioana Sângeorzan, care a jucat și ea câteva meciuri pe tabloul principal. În finală, punctele echipei noastre  au fost aduse de Elena Zaharia, Luciana Mitrofan şi cele două jucătoare în proba de dublu. România a întors scorul de la 2-0 pentru Rusia!

 

Zaharia a trecut de Elizabet Abraamian cu 3-2, Mitrofan a învins-o pe Arina Slautina cu 3-1, iar în proba de dublu Zaharia şi Mitrofan au câştigat cu 3-0 în faţa cuplului Abraamian/Slautina. Zaharia a fost întrecută de Slautina cu 3-2, iar Mitrofan a fost învinsă de Abraamian cu 3-1,

Echipele de juniori şi junioare, care aveau asigurate medaliile de bronz, au câştigat finalele mici şi şi-au asigurat astfel calificarea la Campionatele Mondiale de juniori.

La junioare, echipa României a avut-o în prim plan pe bistrițeanca Tania Plăian. În finala mică, tricolorele au trecut de Franţa cu 3-1: Andreea Dragoman a fost învinsă de Leili Mostafavi cu 3-0, Tania Plăian a întrecut-o pe Lucie Gauthier cu 3-2, Andreea Huduşan s-a impus cu 3-2 faţa jucătoarei Isa Cok, iar Dragoman a dispus de Gauthier cu 3-2. Din lotul României a mai făcut parte și o altă jucătoare de la CSM Bistrița, Elena Oprea, care a jucat mai puțin.

În finala mică a juniorilor, România a învins Germania cu 3-1. Rareş Şipoş l-a învins pe Kay Stumper cu 3-1, Cristian Pletea a dispus de Fanbo Meng cu 3-2, Dragoş Oprea a pierdut cu 2-3 în faţa lui Cedric Meissner, iar Pletea s-a impus cu 3-2 în faţa lui Stumper. Din lot au făcut parte și bistrițenii Mihai Nemaciuc și Darius Toma.

La cadeţi, România a ocupat locul 13, învingând Italia cu 3-2 în meciul pentru poziţiile 13-14. Echipa antrenată de Emilian Bulbuc și-a atins astfel obiectivul, care era o clasare între primele 15 echipe și,  astfel, promovarea în prima grupă valorică. Echipa a fost este formată din Dragoș Bujor, Iulian Chiriță, Darius Movileanu, Andrei Tomică, niciunul din Bistrița.

 

Astăzi vor debuta probele individuale.

 

 

 

 

 | 4.369 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *