Tenis de masă: Bozga ar fi fost mândru! Copiii lui au fost tari la Cupa Bistrița! (FOTO)

Peste 250 de copii și juniori din 10 țări au participat la o nouă ediție a Cupei Bistrița la tenis de masă, organizată în memoria marelui antrenor Gheorghe Bozga.

De joi până duminică, s-a jucat câte 12 ore pe zi, la 16 mese, pe 3 categorii de vârstă, la masculin și feminin, individual și pe echipe.

Duminică dimineața s-au jucat fazele finale, meciuri spectaculoase, savurate de iubitorii tenisului de masă, prezenți în număr destul de mare la sala Gheorghe Bozga de lângă stadion.

Bistrițenii au fost la înălțime și de această dată, chiar dacă au avut adversari redutabili din România, dar și din Israel, Italia, Bosnia Herțegovina, Belarus, Ucraina, Serbia, Ungaria, Slovacia, Moldova.

La feminin, Tania Plăian și Ioana Sângeorzan au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și au primit trofee din mâna doamnei Liliana Bozga, soția răposatului antrenor. Tania a fost mai fericită ca niciodată, după ce în anii trecut a plâns de necaz că nu a putut pune mâna pe acest trofeu, printre puținele ce-i lipseau din palmares. De data aceasta a câștigat lejer competiția de simplu a junioarelor și s-a ales cu cel mai râvnit trofeu și la echipe, alături de o jucătoare din Serbia

Ioana Sângeorzan, cu un look nou și o atitudine de domnișoară, a jucat cu multă relaxare și a câștigat finala mare la cadete, chiar dacă a avut adversare redutabile pe traseu.

La băieți, cel mai bun dintre bistrițeni a fost Paul Szilagyi, care s-a impus în competiția minicadeților. De apreciat e și locul 3 obținut de Darius Sângeorzan, meritat și muncit.

În finala mare la juniori a ajuns și Mihai Nemaciuc, dar a pierdut în decisiv cu un jucător de la Câmpulung, după ce reușise să revină în joc de la 0-2. Un loc 3 a prins și Darius Toma, care s-a oprit în semifinale. La cadeți, Emanuel Cocinschi a confirmat din nou, prinzând un loc pe podium, așa cum se lipește de fiecare dată în astfel de concursuri.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de viceprimarul Cristian Niculae, care a urmărit cu multă implicare finalele, dar și de directorii LPS și CSM, Mircea Gătej, respectiv, Adrian Moldovan.

 

 | 4.010 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Felicitări sportivilor noștri.Sunt mândră că lucrez la Sala de tenis și ca avem asemenea valori în orașul nostru.Felicitari și antrenorilor ale căror eforturi și sacrificii s-au transformat in rezultate ferme.Succes și pe mai departe.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *