Tenis de masă: Bistrița își păstrează supremația la junioare 1! Și băieții au prins podiumul!

Echipa de junioare 1 a Clubului Sportiv Municipal și-a păstrat titlul de campioană națională la tenis de masă. După medalia de aur obținută anul trecut, cele mai mari junioare din școala bistrițeană au câștigat și anul acesta cea mai importantă medalie.

Tot la Câmpulung Muscel, acolo unde s-a jucat și anul trecut, Ioana Sîngeorzan a fost același lider al echipei, din care au mai făcut parte anul acesta Adela Strună și Evelyn Ungvari.

În finală, fetele noastre au întâlnit adversara tradițională deja, echipa LPS Constanța, pe care au bătut-o cu 3-1. Ioana a câștigat două din cele 3 puncte care au adus succcesul bistrițean.

Unul din puncte l-a obținut în fața puternicei campioane naționale și multiplă medaliată la campionatele europene, Elena Zaharia. A fost 3-2, la capătul unui meci extrem de echilibrat, cu 11-9 în decisiv. Bistrițeanca a terminat întrecerea fără înfrângere și, după alte rezultate excepționale din ultima vreme, se pare că va domina competițiile de junioare 1 în următoarele două sezoane. Are doar 17 ani și va juca încă doi ani în această categorie de vârstă.

La băieți, Mihai Roșca, Paul Szilaghi, Dionisie Blănariu au ținut în șah Steaua, cea care avea să devină campioană națională. Au ăierdut cu 3-1, dar au făcut meciuri foarte bune, echipa păstrându-și nivelul de anul trecut.

Și echipele secunde, atât la băieți cât și la fete, au reușit să ajungă între primele 8, oficial trecându-și în palmares locul 5.

LPS 2 fete: Cristina Sîngeorzan, Ioana Muraru, Cezara boieriu, Teodora Șimon

LPS 2 băieți: Richard Oroszlan, Darius Sîngeorzan, Cristian Podar.

”Mă bucur pentru aceste performanțe. Absolut remarcabile au fost evoluțiile tuturor sportivilor noștri, ambiția de care au dat dovadă la masă. Trebuie scos în evidență, jocul Ioanei Sîngeorzan, care a trecut un prag psihologic foarte important. Acela de a-și învinge adversara tradițională, pe Elena Zaharia. Mă bucur și pentru cei de la echipele secunde, care au avut și ei evoluții foarte bune”, spune antrenorul Emilian Bulbuc, unul dintre cei doi tehnicieni care au condus delegația bistrițeană, alături de George Dincă.

Masculin

  1. CSA Steaua București I – Darius Movileanu, Andrei Tomică, Andrei Istrate
  2. CSA Steaua București II – Dragoș Bujor, Horia Ursuț, Luca Oprea
  3. CS Voința Câmpulung I – Iulian Chirița, Bogdan Badea, Artem Ovcinicov, Călin Drenea
  4. SCM Bistrița I – Mihai Roșca, Paul Szilaghi, Dionisie Blanariu

Feminin

  1. CSM Bistrița – Ioana Sîngeorzan, Adela Struna, Evelyn Ungvari
  2. LPS NR Constanța I – Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Andreea Teglas
  3. CSM Arad – Ana Cristina Barbu, Irina Rus, Alesia Sferlea, Andreea Craiu, Sara Radak
  4. CS Farul Constanța I – Camelia Mitrofan, Denisa Urîtu, Claudia Caragea

 

 | 521 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *