Tenis de masă, Campionatul European: Bistrițenii, modești la simplu!

Cei 3 jucători legitimați la CSM Bistrița, participanți la Campionatele Europene de tenis de masă din Rusia, nu au trecut niciunul de șaisprezecimi.

După succesul răsunător de la echipe, când a reușit argintul european alături de Samara și Dodean, Bernadette Szocs s-a oprit la simplu între primele 32 de jucătoare. A trecut, pe tabloul principal, de cehoaica yana Noskova cu 3-1 dar apoi s-a împiedicat de austrica de origine asiatică Jia Liu (11-8,11-3,10-12,11-9,6-11, 6-11, 11-7). Nici la dublu nu i-a mers prea bine, oprindu-se în aceeași fază alături de Daniela Dodean.

Fratele ei, Hunor Szocs, nu a trecut de grupepe preliminarii nici la echipe, nici la simplu, nici la dublu, iar Adrian Crișan a pierdut în primii 64, 1-3 cu suedezul Mattias Karlsson.

Într-un sport în care asiaticele au început să facă legea inclusiv în Europa, o româncă a reușit să spargă matricea. Constănțeanca Elizabeta Samara a cucerit ieri medalia de aur la simplu, prima din carieră în această probă.
Jucătoarea de doar 26 de ani s-a impus în finală în fața olandezei Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4).

Ultima performanță românească la acest nivel i-a aparținut Otiliei Bădescu, în urmă cu 12 ani, la CE din 2003. Cam de cînd s-a lansat moda în țările europene de a naturaliza la greu sportivi asiatici, ajungînd acum ca și topul continental să fie dominat de sportive originare din China, Japonia, Singapore ori Coreea de Sud.

 | 443 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *