Tenis de masă: Andreea Clapa, medaliată în Insula Guam!

Bistrițeanca Andreea Clapa a luat o medalie de argint și una de bronz la ITTF cadett Chalenge, o competiție de tenis de masă între continente, desfășurată zilele trecute în Insula GUAM din Pacific.

În prima parte a turneului, Clapa a pus umărul la un loc doi obținut de echipa Europei, bătută doar de Asia în finală. Andreea a fost selecționată în echipa Europei alături de o jucătoare din Anglia, una din Polonia și una din Rusia.

În partea a doua a competiției, bistrițeanca a reușit un bronz la dublu alături de englezoaica de origine chineză Ho Tin-Tin și un loc 7 la simplu, după ce s-a calificat între primele 8.

Performanțele jucătoarei de la CSM sunt remarcabile și în raport cu eforturile pe care le-a făcut pentru a participa la acest turneu. A zburat 36 de ore la dus și 36 la întors, ultima parte a traseului, Franktfurt-București parcurgându-l singură, antrenorul mnarian Filipaș având bilete pe altă rută. ”Are doar 13 ani, sigur că am avut mari emoții. A mai fost la multe întreceri, dar niciodată neînsoțită. Dar s-a descurcat excelent”, spune tatăl său, Vasile Clapa.

Unde este insula Guam

 
Insula Guam se află în vestul Oceanului Pacific, fiind cea mai mare din Arhipelagul Marianelor. Are o lungime de 48 de kilometri și o lățime de 14 kilometri. Se află în administrarea Statelor Unite și are 154.000 de locuitori. În Guam s-a înregistrat cel mai mare seism din secolul 20, 8,4 grade, din fericire fără victime omenești. 
 
Puteți vedea câteva dintre meciurile bistrițencei AICI!
 
sportulbistritean.ro
 | 286 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *