Tenis: Claudiu Dudașu produce surpriza câștigând BT Tennis Cup Cluj

În perioada 25-29 aprilie, pe terenurile de tenis din cadrul bazei Winners din Cluj, s-a desfășurat un puteric turneu de tenis de câmp, dotat cu Cupa BT Tennis Cup. A fost un turneu de categoria I, desfășurat sub egida Federației Române de Tenis, la care au participat peste 100 de sportivi din toată țara. La această competiție bistrițenii au fost reprezentați de 4 sportivi legitimați la Tennis ELP Bistrița:  Giulia Butnariu, Paul Babițchi la categoria 10 ani, Marc Grec, Claudiu Dudașu la categoria 14 ani, pregătiți de Iulian Moga și Ionuț Rațiu.

Claudiu Dudașu a avut o evoluție bună reușind să câștige turneul la categoria lui de vârstă, deși nu era creditat în primii 8 favoriți. A trecut în primul tur de Andrei Cornea din Cluj, scor 6-0, 6-0, în turul doi a învins în 3 seturi: 6-3, 4-6, 6-3 pe medieșeanul Constantin Velicea, favoritul numărul 8. În sferturile de finală a învins cu 6-4,6-3 pe sibianul Ștefan Nicula, favoritul numărul 4, iar în semifinale a trecut cu 6-2, 7-5 de Alexandru Stupar din Sibiu, cel care l-a eliminat pe favoritul numărul 1. În finală Dudașu l-a întâlnit pe Rareș Roșulescu din Petroșani, favoritul numărul 5 al turneului. După 6-0 în primul set, Claudiu a pierdut setul 2 cu scorul de 3-6, pentru ca în setul decisiv să salveze două mingi de meci la scorul de 4-5 și sâ câștige setul cu 7-5.

Iulian Moga, antrenor:” Un rezultat foarte bun reușit de Claudiu, mai ales că el nu făcea parte dintre favoriții la câștigarea acestui concurs. Este un sportiv de perspectivă care dacă se va pregăti la fel de bine și în continuare îi prevăd un viitor frumos în acest sport, în care se face performanță din ce în ce mai greu. Cu această ocazie vreau să invit părinții să-și îndrume părinții spre acest sport și îi așteptăm pe terenurile de tenis din incinta stadionului Gloria.

Sportulbistritean.ro

 | 641 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *