Tenis de câmp: România conduce Turcia în prima zi a turneului european de la Bistrița! Autoritățile, nelipsite din poza de deschidere!

La baza sportivă bistrițeană GS Tennis Club a debutat, de dimineață, cea mai importantă competiție care a avut loc vreodată în județ, la tenis de câmp.

”European Summer Cups” e un fel de Campionat European pe echipe, pentru juniori, care cuprinde în această fază turnee de calificare, la categoriile de vârstă under 16 și under 18, fete și băieți.

Unul dintre cele 4 turnee de la fete under 16 se joacă la Bistrița, celelalte 3 fiind la Rakovnik (Cehia), Northumberland (Marea Britanie) și Rivne (Ucraina).

La Bistrița, au venit 8 echipe naționale, din Bosnia, Bulgaria, Franța, Grecia, Olanda, Spania, Turcia și România.

În prezența autorităților locale, dar și a reprezentantului Tennis Europe (cea mai mare organizație regională din cadrul federației internaționale de tenis, organizatoarea competiției), a avut loc deschiderea oficială.

Viceprimarul Cristian Niculae, prefectul Ovidiu Frenț, consilierul Bogdan Ivan din partea Consiliului Județean, și alți oficiali bistrițeni au adus solemnitate acestui eveniment important din sportul bistrițean. Doar atât, fiindcă instituțiile pe care le reprezintă, n-au contribuit cu nimic la organizarea acestui eveniment, în totalitate sprijinit de firma privată a familiei Kontra, care administrează această cochetă bază sportivă de pe centură, în colaborare cu câțiva sponsori.

”Voi faceți acum ceva ce alții nu vor, pentru ca în viitor să faceți ceva ce alții nu pot”, a fost remarca cea mai interesantă din discursurile celor prezenți, spusă de secretarul de stat de la agricultură, Roșu Mareș,  aflat și el la deschidere.

După ce au fost prezentate toate fetele care joacă în această competiție și au fost ascultate imnurile țărilor din concurs, a început și întrecerea propriu zisă. La care, evident, n-a mai rămas nici urmă de oficialitate locală.

România deschide turneul în fața Turciei și conduce cu 2-0 grație victoriei realizate de Simona Ogescu (7-5, 6-3), 3-, legitimată la Dinamo București și aflată pe locul 3 în clasamentul național al fetelor sub 16 ani dar și a Silviei Costache (nr.4 în România) tot de la Dinamo, 6-2, 6-0. Urmează Daria Maria Munteanu (nr. 15) de la Iași.

Aceasta este componența naționalei tricolore, antrenată de dinamovistul Cristian Costache. Tot astăzi, Franța joacă împotriva Bulgariei, Spania cu Bosnia și Olanda cu Grecia.

 

 

 

 

 

 

 

 | 2.661 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *