De ce ne temem, nu scăpăm! Fără zăpadă ca lumea, nicio șansă pentru schi în Wonderland!

Pe pârtia Cocoș nu se poate schia și nici nu se va putea degrabă. Ninsoarea care a căzut în ultima vreme nu a reușit nici măcar să schimbe în totalitate culoarea pârtiei. Bolovanii, șanțurile și scaieții de-acolo au nevoie de încă cel puțin 20 de centimetri de zăpadă ca să fie acoperiți.  Iar cele 4 tunuri, oricum insuficiente, nu pot să fie folosite la aceste temperaturi.

Vremea se anunță a fi chiar mai caldă până la sfârșitul anului, așa încât așteptăm semne mai bune din cer doar în 2018.

Altfel, toate par pregătite în așteptarea schiorilor. Au apărut plase de protecție și saltele pe stâlpi. Nocturna și telescaunul pot fi pornite în orice moment. Au fost instalate chiar și câteva chioșcuri la baza pârtiei.

Două containere pe post de toalete suplimentează spațiile de acest gen construite inițial. Breteaua alternativă este gata și chiar s-a încercat acoperirea ei cu zăpadă artificială. Însă fără șanse, terenul fiind atât de denivelat încât e nevoie de un strat consistent de zăpadă ca să se poată schia în condiții minime.

Așadar, de ce ne-am temut nu scăpăm. N-avem zăpadă, dar ne consolăm cu ideea că nici ații prin jur nu au. Pe o rază de 200 de kilometri în jurul Bistriței,  se schiază doar la Cavnic (pe unele pârtii) și la Prislop.

 | 2.395 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Depinde pe ce rute ați calculat cei 200 de km, căci pe rutele directe până la Vatra Dornei sunt 80 km, Borsa 90km, Toplița 120km și Prislop 120km și pe toate se schiaza

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *