Tari cu rușii, slabi cu nemții

– Gloria a câștigat primele două amicale din Antalya, dar l-a pierdut pe al treilea, cu o echipă de liga a 4-a, folosind aproape aceiași jucători ca în turul campionatului, singurele noutăți fiind bistrițenii Fizeșan și Anton de la echipa a doua sau Băjenaru de la Progresul

Gloria e pe finalul primei părți a pregătirii din Antalya. Mâine, o parte din lotul lui Ioan Ovidiu Sabău se va urca în avionul de București, pentru o minivacanță de 3 zile. Cealaltă parte din delegația deplasată în Turcia, care a ales să nu piardă timpul pe drum, își va petrece zilele libere acolo, pe malul mării. Cu toții se vor reuni din nou în 2 februarie, pentru partea a doua a stagiului de pregătire. Până acum, antrenorul Sabău a transmis mesaje contradictorii din cantonament, declarându-se mulțumit după primele zile și mai puțin mulțumit zilele trecute. ”Ca atitudine și implicare, pot spune că sunt mulțumit. După o serie de antrenamente tari, ritmul meciului cu Energia Khabarovsk (liga a doua rusă) a fost destul de bun. A contat mult dorința lor, concurența existentă, ambiția fiecăruia. E bună această victorie, ai mai mult entuziasm și încredere în pregătire”, a spus Sabău după primul amical câștigat. În schimb, după cel de-al doilea, moțul a cam dat semne de nemulțumire față de unii jucători. ”Sunt mulțumit, dar încă sunt jucători de la care aș vrea mai multă implicare din punct de vedere fizic. A fost un amical bun, o victorie, dar aș vrea de la unii dintre jucătorii mei mai multă implicare. Nu pot spune că nu sunt mulțumit, am întâlnit pe Lokomotiv Moscova, dar trebuie să analizăm foarte corect jocul. Trebuie să vedem problemele pe care le avem și unde mai este de lucrat”, a declarat Sabău pe site-ul clubului.

Pădureanu se mândrește cu victoria împotriva rușilor

Jean Pădureanu a fost mulțumit de victoriile împotriva celor două echipe rusești. Mai ales de cea asupra celor de la Lokomotiv, o grupare cu un buget mult mai mare ca al Gloriei, de două ori campioană și de două ori câștigătoare a cupei în Rusia. ”A fost binișor, ținând cont ca suntem la începutul stagiilor. Fiind doar al doilea joc, a fost destul de bine. Oricum, ceea ce vedem ne dă speranțe pentru viitor. Cu Lokomotiv am obținut o victorie frumoasă, nu este la îndemâna oricui să aibă o victorie cu această echipă”, a declarat Pădureanu pentru site-ul clubului.

Gloria a pierdut cu Wolfsburg II

Gloria Bistrița a disputat luni o partidă amicală împotriva echipei Wolfsburg II, pe baza sportivă Adora Football Center din Belek. Gloria a avut prima ocazie în minutul 18, prin Negrean, însă cei care aveau să deschidă scorul au fost nemții, care au marcat pe contraatac, la faza imediat următoare. Gloria mai are câteva ocazii de a marca, pe finalul primei reprize, însă Borbely de două ori și Ciprian Petre nu reușesc să aducă egalarea. Germanii aveau să majoreze scorul la 2-0, în minutul 71. Singurul gol al Gloriei a fost marcat de Hora, în minutul 73. Scor final Gloria – Wolfsburg II 1 – 2.

„Am făcut un joc slab. Sunt nemulțumit de atitudinea unor jucători, mai ales cei care au evoluat în prima parte, care tratează superficial jocul, se consideră jucători de mâna a doua și nu intră cu chef, cu responsabilitate. Uită ca reprezintă Gloria și intră așa, ca la o plimbare. Wolfsburg II a întâlnit o echipă modestă ca atitudine”, a declarat antrenorul Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului, citat de acfgloria.ro.

Joao Pedro și Ciucă, singurii bătuți în cuie

În primele două meciuri de pregătire, Sabău a încercat multe variante, folosind toți jucătorii pe care îi are în lot. Albuț și Tătărușanu au apărat pe rând, Vagner, Petre și Miclăuș au intrat pe dreapta, Roman și Velcovici au intrat pe rând pe stânga, la mijloc au fost încercați Curtuiuș sau Băjenaru alături ce cei care au evoluat și în sezonul trecut, iar în față Coroian, Hora, Borbely și Anca și-au împărțit tricourile. Surprize plăcute sunt bistrițenii Fizeșan și Anton, care au intrat în linia defensivă. În toate variantele gândite de Sabău, singurii jucători care pare că sunt bătuți în cuie pe posturile lor sunt Ciucă și Joao Pedro, care mai mult ca sigur vor face pereche în centrul apărării și în primul meci oficial.

Cociș, bucuros de reîntâlnirea cu antrenorii care l-au lansat

Răzvan Cociș face parte din lotul lui Lokomotiv Moscova în cantonamentul pe care rușii îl susțin în Turcia. Clujeanul va rămâne la Moscova până în vară, deși înainte de anul nou se auzea că ar fi fost pus pe lista de transferări. La meciul cu Gloria, Cociș s-a întâlnit cu antrenorii Gloriei, Sabău și Cojocaru. Dacă primul are meritul de a-l fi lansat la seniorii Universității Cluj, cel de-al doilea a fost ca un părinte pentru el, descoperindu-l și lansându-l spre fotbalul mare. ”Mă bucur că m-am reîntâlnit cu unii dintre foștii mei colegi de la U Cluj sau de la loturile naționale, mă bucur că i-am revăzut pe antrenorii Ioan Ovidiu Sabău și Mircea Cojocaru. Știu că pentru Gloria urmează un an în care trebuie să evite retrogradarea. Gloria a început mai slab campionatul, apoi și-a revenit. Urez baftă echipei, să facă o pregătire cât mai bună, care să o ajute să își îndeplinească obiectivul”, a declarat Cociș, care nu a evoluat în meciul cu Gloria, pregătindu-se separat pe un alt teren.

Gloria – Lokomotiv Moscova: 1-0
(Enescu 69)

Gloria în prima repriză: Tătărușanu – Vagner, Joao Pedro, Ciucă, Miclăuș – Diogo, Curtuiuș, R. Mărginean, Băjenaru – Coroian, Hora.

În repriza a doua: Albuț – C. Petre, Fizeșan, Anton, D. Roman – Negrean, Achim, Mureșan, Enescu – Anca, Borbely

Gloria ”“ Energia Khabarovsk: 2-1
(Coroian 26, Borbely 67)

În prima repriză: Albuț – Miclăuș, Joao Pedro, Ciucă, Anton – R. Mărginean,
Enescu – C. Petre, Coroian, Băjenaru ”“ Hora.

În a doua repriza au jucat: Tătărușanu ”“ Vagner, Fizeșan, A. Mureșan, Velcovici (Anton ”™60) ”“ Diogo, Achim, D. Sabou, D. Roman ”“ Anca, Borbely.

Gloria ”“ Wolfsburg II: 1-2
(Hora 73)

Gloria: Turcas ”“ C. Petre (Vagner ”™60), Fizesan (Joao Pedro ”™60), Miclaus (Ciuca ”™60), V. Munteanu (D. Roman ”™60) ”“ Anton (Diogo ”™60), D. Sabou (Curtuius ”™46), A. Muresan (Enescu ”™60) ”“ Mandea (R. Marginean ”™60), Negrean (Hora ”™60) ”“ Borbely (Anca ”™60).

 | 309 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On