„Tancurile” brazilienilor și bistrițencele „babardite”

Declarația lui Nae Manea, cu brazilienii și bistrițencele a făcut, în doar câteva ore, înconjurul României. Prima dată, când citești, nu-ți vine să crezi că a zis așa ceva. Apoi râzi. Eu așa am făcut, m-am spart de râs. Poate a zis-o așa, crezând că jurnaliștii n-o bagă (declarația, de data asta, nu altceva), poate nu și-a dat seama pe moment de impact dar Manea a făcut încă una tare, după aia cu aruncatul tărgii în timpul meciului. Și am fi ipocriți să nu recunoaștem că ne place. Dacă zicea doar ceva despre promovare, despre datorii, despre motivarea jucătorilor, nu-l băga nimeni în seamă, citeau 2-3 oameni știrea, la nivel local. Așa, știrea a ajuns național și are mii, poate zeci de mii de vizualizări.

Pentru că n-ai cum să nu râzi la așa ceva. Știi că e adevărat, știi că fotbaliștii nu ratează nicio gagică, mai știi mitul ăla cu negrii și sexul și povestea cu fotbaliștii care nu mai au energie dacă fac prea mult sex. Mai multe adevăruri, pe care Nae Manea le-a transpus în două propoziții. Simplu, pe românește, pe înțelesul tuturor. Și numai proștii îl pot condamna pentru că a zis așa ceva.

Doar că apar pudicii, cei stupefiați de ce a zis Nae Manea. Incredibil! E antrenor de fotbal, vroiați să citeze din Aristotel? Vroiați să vorbească despre frumusețea interioară, despre dragostea platonică, despre legământul virginelor cu divinitatea?

Și o să mai vină protestul "bistrițenilor" postaci, a celor împătimiți împotriva echipei, a comentatorii de pe online-uri, care comentează să se afle-n treabă, să nu mai dăm bani la Gloria. Vor zice: "bine, îi plătim și din banii noștri și ne f*t și femeile!". Nicio problemă! De acum, să se dea bani la Gloria cu o condiție: să transfere doar chinezi cu puța mică.

În rest, noul imn al Gloriei ar putea fi "Să-i f*tem pe toți!" ("Let`s fuck them all!" – varianta pentru meciuri internaționale!"). Iar când ne apărăm, nu mai băgăm autobaza lui Cârțu, băgăm "tancurile lui Manea". Și ultima dilemă apărută: cine nu mai putea sta în picioare după aia, bistrițencele sau brazilienii? Nu de alta, dar declarația lasă loc de interpretări.

 

Augustin Danci

 

 | 958 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *