Taekwondo: Ana Riti și Ștefan Agrișan, medalii de bronz în Slovenia! Liana Musteață câștigă experiență la senioare!

În weekend, la  Ljubljana, s-a desfășurat o importantă competiție de Taekwondo WT, clasificată G1, “Slovenia Open”. România a fost reprezentată de un lot de 29 de sportivi, dintre care 8 legitimați la clubul sportiv ILYO Bistrița. A fost prima competiție la care au participat bistrițenii în anul 2020.

În total, concursul a avut 959 de sportivi de la 187 de cluburi, asociații și federații naționale de specialitate. Din cele 6 medalii obținute de lotul României, două medalii de bronz au aparținut sportivilor legitimați la C S ILYO.

Astfel,  Ana Riti și Ștefan Agrișan au obținut medalii de bronz, fiecare cu câte două meciuri câștigate.

Ana Riti și-a luat revanșa în fața unei sportive din Serbia, care a bătut-o anul trecut cu scorul de 12-0.

Ștefan Agrișan Ștefan a câștigat două meciuri, dar a pierdut oportunitatea de a intra în finală cu 3 secunde înainte de finalul semifinalei ( scor 18-16).

Mihai Bura a fost și el la fel de ghinionist. După două meciuri câștigate detașat cu peste 20 de puncte diferență ( KO Tehnic- point gap), a pierdut al 3- lea, meciul de medalie.

În altă ordine de idei, 4 sportivi ai clubului au schimbat anul acesta categoria de vârstă. Astfel Vlad Țenghel,  la numai 11 ani a debutat la categoria cadeți(12-14 ani) întâlnind un adversar din Serbia, mult mai experimentat și mai mare ca și ani. La fel și Ana Luiza Bindea,  care la 12 ani și-a făcut debutul la cadeți și a întâlnit o sportivă mai experimentată din Serbia.

Filip Mureșanu Mario Raul și-a făcut debutul juniori in cadrul categoriei -45 kg. A câștigat primul meci, dar a pierdut meciul de medalie în ultima repriză împotriva unui sportiv din Ungaria.

Deși anul trecut, Ionela Liana Musteață  a debutat la seniori, ea doar astăzi a împlinit 18 ani. Este la început de drum la acestă categorie și a pierdut al doilea meci.

După ce în primul joc adversara din Bosnia Herțegovina renunță la luptă în repriza a doua,la 26-6, Liana pierde in fața unei sportive din Croația, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Seniori din 2019, cu scorul de 17-15.

De menționat că sportiva croată și-a adjudecat celelalte victorii cu peste 20 de puncte diferență față de celelalte adversare.

Răzvan Riti a revenit anul trecut după o pauză de 3 ani de antrenamente și este în progres. O accidentare la glezna piciorului stâng l-a făcut să renunțe în timpul meciului.

”Mulțumim Federației Române de Taekwondo WT, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcției pentru Tineret și Sport a județului Bistrița Năsăud, antrenorilor, în special doamnei profesor Ica Sigartău pentru munca și dăruirea de care dă dovadă, părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor disciplinei olimpice Taekwondo WT -în general, și a Clubului Sportiv ILYO – în special.”,spune Marius Muti, antrenorul coordonator de la CS Ilyo

 | 2.947 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *