Taekwondo: Performanță istorică a bistrițencei Ionela Musteață la Campionatul European pentru Cadeti

Intre 8-11 Septembrie 2016 a avut loc la Bucuresti cea de-a  7-a editie a Campionatului European pentru Cadeti la disciplina olimpica Taekwondo WTF. La aceasta competitie au participat peste 400 de sportivi din 40 de tari.

Romania a fost reprezentata de un lot de 19 sportivi condusi de presedintele Federatiei Romane de Taekwondo WTF, domnul Constantin Apostol, secretarul general al Federatiei domnul Grigorescu Gheorghe, de antrenorii: Muti Marius Nicolae, Clipea Sebastian Stefan, Nedelcu Razvan si Viorica.

In prima zi a competitiei sportiva POPA STEFANIA MONICA, legitimata la Clubul Comunal Sportiv  Mihail Kogalniceanu, a reusit sa obtina medalia de bronz la categoria – 29 kg feminine, invingand sportivele din Bulgaria ( Katsarova Lora), si din Croatia (Turk Andela) si pierzand in semifinale in fata reprezentantei Turciei (Nureda Usta).

In cea de a treia zi a competitiei sportiva MUSTEATA LIANA IONELA, legitimata la Clubul Sportiv ILYO Bistrita a reusit o performanta istorica si anume, obtinerea primei medalii de aur din istoria de peste 25 de ani a Taekwondo-ului romanesc, pe pamant propriu,  la un Campionat European.

Sportiva legitimata  la clubul bistritean ILYO a castigat categoria -47 kilograme feminin, invingand reprezentantele Turciei – SINEM YALAP (scor 14-9), Germaniei  – VIVIANA MARINA VALENTINO (scor 15-8), Rusiei  – ANNA KAZARNOVSKAIA ( scor 7-5) iar in finala a invins-o pe repezentanta Greciei – ANTHOULA SINANI, inainte de terminarea timpului regulamentar prin superioritate  tehnica  (scor 17-5).

Dupa reusitele de anul trecut: locul 3 la Campionatul Mondial pentru Cadeti de la Muju, Coreea de Sud  si locul 2 la Campionatul European pentru Cadeti din Franta, sportive Musteata Liana Ionela scrie o noua pagina in istoria Taekwondo-ului romanesc.

”Multumim in primul rand lui Dumnezeu pentru ca a incununat munca noastra prin rezultate atat de frumoase. Sincere multumiri adresam si presedintelui Federatiei Romane de Taekwondo WTF, domnul Apostol Constantin, domnului secretar general Grigorescu Gheroghe, antrenorilor lotului Romanei Clipea Sebastian Stefan, Nedelcu Razvan si Viorica, psihologilor federatiei si al clubului ILYO, parintilor sportivei  Musteata Ioan  si Irina Silvia si tuturor sustinatorilor clubului ILYO”, spune Marius Muti, mentorul clubului bistrițean de taekwondo.

 | 691 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *