Taekwondo: Ana Luiza Bindea, bronz la Campionatul European de copii!

Sportivii clubului bistrițean ILYO au participat recent la două competiții internaționale importante, și anume la Campionatul European pentru Copii și Gedoteam Open.

Campionatul European pentru copii a avut loc în localitatea Sindelfingen din Germania.

A reunit peste 500 de sportivi afiliați la 150 de asociații și federații internaționale de Taekwondo WT. Concursul a fost destinat sportivilor cu vârsta între 6 și 11 ani. La această prestigioasă competiție România a fost reprezentată de un lot de 7 sportivi, 2 dintre ei fiind legitimați la clubul sportiv lLYO, Bindea Ana Luiza și Țenghel Vlad Ioan.

Sportivul Vlad Ioan Țenghel a luptat la categoria -35 kg. El a câștigat primul meci cu reprezentantul Estoniei, Kahro Neeme, cu scorul de 28-2. În al doilea meci îl întâlnește pe reprezentantul Bulgariei, Mikita Minkevich, unde se impune cu scorul de 20-4, iar în al treilea meci îl întâlnește pe reprezentantul Ukrainei, Mykyta Henov, în fața căruia pierde meciul de medalie cu scorul de 22-27, reprezentantul Ukrainei fiind cel care va lua locul 1 pe această categorie după încă 2 meciuri câștigate.

Sportiva Bindea Ana Luiza obține medalia de bronz la Campionatul European de Copii, la categoria -32 kg, după două victorii strălucite. Astfel în primul meci o întâlnește pe reprezentanta Germaniei, Hannah Runjajic, pe care o învinge cu scorul de 17-6. În al doilea meci o învinge pe reprezentanta Muntenegrului, Arta Ismailaga, cu scorul de 23-3, iar în al treilea meci este învinsă de reprezentanta Greciei, Lamprini Anna Asimaki, cu scorul de 27-22.

Cu acest rezultat Clubul Sportiv ILYO încheie anul competițional 2019 cu 3 medalii obținute la Campionatele Europene, 2 adjudecate de sportiva Musteață Liana Ionela la juniori ( locul 2) și Tineret ( locul 3) și Bindea Ana Luiza – locul 3 la Campionatul European de Copii.

Sportiva Bindea Ana Luiza este elevă la Școala Gimnazială Grigore Silași din Beclean în clasa a V-a, diriginte Szasz Carmen. Luiza a început practicarea acestui sport în urmă cu 5 ani sub îndrumarea instructorului Orban Ioan Ștefan (centură neagră 2 Dan), iar de mai bine de 1 an face parte din grupa de performanță a clubului sportiv ILYO, sub îndrumarea doamnei profesor Ica Sigartău și a antrenorului Marius Muti, făcând zilnic naveta de la Beclean la Bistrița pentru a se antrena.

”Seriozitatea și eforturile neîntrerupte în practicarea disciplinei olimpice Taekwondo WT la nivel de mare performanță, i-au fost răsplătite prin câștigarea medaliei de bronz la Campionatul European de Copii. Mulțumim Federației Române de Taekwondo WT, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcției pentru Tineret și Sport a județului Bistrița Năsăud, antrenorilor, părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor disciplinei olimpice Taekwondo WT -în general, și a Clubului Sportiv ILYO – în special”, Marius Muti.

 | 1.206 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *