Taekwondo: Bistrițeanca Ionela Musteață, vicecampioană europeană de senioare!

Ionela Musteață scrie istorie pentru această ramură sportivă și obține cea mai mare performanță românească din toate timpurile.

La Campionatul European de taekwondo pentru seniori, competiție ce se desfășoară în aceste zile în Bulgaria, bistrițeanca a reușit să ajungă în finală și să câștige medalia de argint.

A avut 5 meciuri, cu sportive din Cipru, Croația, Azerbaijan, Germania, iar în finală a întâlnit o sportivă din Spania, pe care a condus-o două reprize, iar în a treia a pierdut cu scorul de 5-3.

În turul doi, Liana a eliminate-o cu un scor remarcabil (29-21) pe Kristina Tomic, numărul 1 mondial, sportivă deja calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin această clasare în Ranking-ul internațional.

După medalii europene obținute la cadeți și juniori, Liana Musteață face un pas mare direct pe podiumul European la senioare și devine speranța numărul 1 a Bistriței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai are de trecut un hop greu, Acela al calificărilor, care se vor desfășura peste o lună, tot în Bulgaria.

”Prestația și rezultatul sportivei noastre, ne relevă potențialul calificării la olimpiadă din această vară, cunoscut fiind faptul că în cadrul calificărilor directe merg mai departe numai primele două sportive pe categoria de greutate.”, spune antrenorul său Marius Muti.

Sportiva crescută și lansată la clubul Ilyo Bistrița, face parte atât din lotul național de Taekwondo WT cât și din lotul Olimpic de Taekwondo WT unde se antrenează cu coordonatorul tehnic domnul Constantin Apostol.

 | 3.185 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *