Tadici, tiradă împotriva ”multinaționalelor” din handbalul românesc! Pașca îi dă replica: ”Elucubrezi când n-ai nimic de arătat pe teren”

La finalul partidei de la Bistrița dintre Gloria și HC Zalău, încheiată cu victoria gazdelor cu 32-25, contând pentru prima etapă a returului din Liga Florilor, Gheorghe Tadici a acuzat strategia celor care folosesc multe jucătoare străine, pe care le plătesc cu salarii foarte mari. Antrenorul Zalăului spune că handbalul românesc are doar de pierdut în acest fel, de la echipa națională până la școlile sportive.

”Liga Națională s-a transformat într-un joc al multinaționalelor. E un concurs cine aduce mai multe jucătoare străine, e un concurs cine cheltuie mai mulți bani și are contracte mai mari. Dacă asta e menirea Ligii Naționale să facă rezultate puternice cu rezultate cumpărate, rezultate imediate, și nu de a construi în timp, asta este…

După cum ați văzut, noi am folosit jucătoare tinere și foarte tinere, majoritatea românce. Preferăm așa, avem satisfacție mai mare. Cineva trebuie să producă și pentru reprezentarea României. Dar este foarte trist că din bugetul României pregătim echipe naționale pentru alte țări. Iar jucătoarele noastre, româncele, nu au loc. Acum se va face un campionat de tineret care, probabil, va avea aceeași soartă ca și cel de băieți, care nu a produs nimic, decât cheltuieli în plus. Vom  vedea cât va fi de eficient și ăsta.

Este o experiență care, pesemne, va avea repercusiuni la nivel de echipe școlare și licee cu profil de educație fizică. Va fi chiar o problemă socială pentru că acolo sunt catedre de câte 4-6 profesori și profesorii ăștia nu știu ce o să facă. Fond de jucători nu este, nu se mai face nicio selecție, nu se mai dă nicio probă de control, de aruncare de mingea de oină sau săritură în lungime. O să facem performanță cu obezi și cu copii care nu au nici o treabă. Nu știu școala alergării nici copiii care termină junioratul, darămite ăștia.

Eu spun lucrurilor pe nume chiar dacă deranjez. Astea nu sunt rezultate. Astea sunt rezultate cumpărate, atâta timp cât ai 6-7, practic o echipă întreagă, 8-10, avem cu 12, cu 14 străine din lotul de 16. Dacă asta e menirea ligii naționale, n-avem ce face. Astea vor fi rezultatele, dar poate nu anul ăsta…Dacă faptul că am venit pe locul 12, 13 la europene și mondiale nu atrage atenția, înseamnă că obiectivul nostru de acuma va fi să ne bucurăm că ne calificăm la aceste turnee.

Eu sunt la sfârșit de carieră. Se poate încheia oricând, începând de astăzi dacă vreți. Cred că mi-am făcut treaba. Rezultatele și cv –ul meu nu le poate șterge nimeni, nici statistica nici Pașca, nici alții.  Nu au timp fizic, mai trebuie să se nască o dată ca să repete rezultatele mele. Eu le-am făcut doar cu jucătoare românce. Am luat și titlul de campion mondial universitar, care deocamdată este singurul. Am și două calificări la olimpiadă, titluri naționale și semifinale de cupe europene, nu mai punem rezultate balcanice, pentru care alții se bat cu cărămida în piept…Am 20 de ediții de cupe europene cu rezultate foarte bune așa că indiferent cum se străduie, cu rezultate dinastea cumpărate…

N-am nici un fel de probleme, oricâți bani s-ar da, dar aceste contracte de 8000, 12.000, 14.000, 16.000, 18.000 de euro și chiar de 20.000 de mii de euro net nu ar fi nicio problemă dacă ar fi din sponsorizări private, gen Becali sau altcineva. Dar sunt bani din banii publici ai comunităților, comunități care au o mulțime de nevoi și de probleme. Este trist ce se întâmplă în România, ca tu, într-o țară săracă, penultima în Uniunea Europeană, să-ți permiți să dai salarii de 20.000 de euro, de 3, de 4 ori mai mari ca în țările nordice, Norvegia, Danemarca, Suedia, sau Franța, Germania, din banul public.

Handbalul, în opinia mea, nu mă interesează ce spun alții, nu are nimic de câștigat decât de pierdut. Și este foarte trist că din acest buget al României nu avem preocupări pentru reprezentare la nivel de seniori, tineret și juniori. Uitați-vă la ultimii ani de zile, cu locuri, 12, 14, 16. Nu sunt ei de vină, ci strategia.”, a declarat Tadici la conferința de presă.

 

Horațiu Pașca, antrenorul Gloriei, a fost și el foarte tăios în declarații:

”Vine ciudat din partea dumnealui tot ce spune…Probabil că în momentul în care nu ai nimic de demonstrat pe teren începi să te elucubrezi în public vizavi de bugete și de alte chestii. E o placă pe care deja o cunoaștem cu toții. Să nu uităm că în echipa Bistriței există 6 jucătoare de lot național al României.

Poate ar fi bine ca și dânsul să începe să schimbe un pic placa, să se reorienteze mai mult către handbal. Cred că nu vorbește despre Bistrița când spune că centrele de copii și juniori au de suferit din cauza strategiei din handbalul nostru. Bistrița are o piramidă întreagă de fete născute și crescute în Bistrița și foarte puține aduse din afară.

Avem peste 500 de copii legitimați și încă la Zalău nu am văzut proiecte de genul acesta. Au doar echipa mare și câteva foste jucătoare, cum ar fi și Vali Beșe, care încearcă să resusciteze handalul juvenil. . Sunt curios cât investește echipa mare, colegul meu de la Zalău, în copii și juniori fiindcă Bistrița investește foarte, foarte mult. Sunt niște bani întorși în comunitate și noi chiar facem foarte, foarte mult pentru handbalul românesc. Suntem, poate, clubul care investește cel mai mult în copii și în viitorul handbalului românesc”, a fost replica lui Horațiu Pașca pe subiectul abordat de Gheorghe Tadici.

 | 1.820 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

6 Comments

 1. Pașca = un papagal cu slogane mincimoase . Buget de 6 ori mai mare decît Zalaul . Normal să dea ceva fărîmituri si la copii și juniori circa 10% din 2 milioane opt sute de mii! Ùn parvenit . La echipa națională de tineret , și-a arătat limitele – locul 18 la CE . Cel mai rușinos din istoeie .
  Nici la degetul mic a lui Tadici !

  Post a Reply
 2. CE STIE ACEST PAȘCA DESPRE HANDBAL, NU O SA AJUNGA NICI LA UN SFERT DIN REZULTATELE LUI TADICI… ESTE UN FRUSTRAT CARE NU A AVUT IN VIATA LUI UN REZULTAT LA JUNIORI SI SPUNE CA ARE FOARTE MULTE JUCATOARE NASCUTE ȘI CRESCUTE IN BISTRIȚA…. :))) PE BUNE?

  Post a Reply
 3. A fost o vreme in trecut când tadici primea dublu buget fata de celelate echila din prima liga. Daca acum numai poate tine pasul nu trebuie sa isi arate invidia pe fata. Respect pt perforamntele lui ca antrenor da nu si pt cum se purta si se poarta cu proprile jucatoare . Sa nu vorbim ca in „epoca” trecuta toate jucatoarele bune din tara erau luate de Zalau si Vâlcea. Nu poti vorbi de prezent si viitor fara sa te uiti si la trecut si la cum se faceau jocurile atunci.

  Post a Reply
 4. Ești sigur Paul de inepțiile care le expui ?
  95% fabulații marca Pașca !
  Niciodată nu se apropie măcar de rezultatele profesorului Tadici , el sau alții.
  Știi cumva CVul lui Tadici ? Deține cel puțin 6 rezultate, neegalate de 10- 15 ani și nici NU vor fi în următori 15 ani ! Asadar …mai cugetă

  Post a Reply
 5. Dacă nu ar fi Cons. Jud. cu mălaiul, Pașca ar fi istorie pentru Bistrița!Nu are nici-o treabă cu sportul în general, dacă ai jucătoare de top, ce să le mai înveți?Sifonarea banilor publici a devenit o normalitate în acest oraș, nu se sesizează nimeni?La Messi și Neymar crede cineva că le trebuie antrenori?Pașca nu a demonstrat nimic până acum, are mașină de servici,masa asigurată zilnic, salariu bun, toate condițiile îisunt asigurate pe banii contribuabililor…Halal carieră, Tadici îi poate fi profesor îndrumător sau master în toate domeniile pe care le vrea!

  Post a Reply
 6. Iată că Tadici a avut dreptate ! Pașca un minuscul antrenor….la Baia Mare !

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *