Surpriză la Brașov, victorie la Cluj! Meci pe TVR 2, sâmbătă, la Rapid! Rezultatele și programul din Liga Florilor!

Aseară s-a încheiat prima etapă din 2018 în Liga Națională de handbal feminin, antepenultima a turului.

U Cluj a obținut a doua victorie din acest sezon, 32-26 cu Danubius Galați, la capătul unui meci în care învingătoarea a stat sub semnul întrebării doar 20 de minute.

Surpriza etapei a venit de la Brașov, acolo unde Dunărea Brăila a obținut trei puncte importante pe terenul Coronei, 33-31. Fosta echipă a antrenorului Costică Buceschi a avut o răbufnire de orgoliu în fața actualei formații a fostului jucător de la Bistrița. Fără Elena Voicu, accidentată, Dunărea a câștigat într-un meci în care din nou cele două străine de la linia de nouă metri, Shteriova și Ilyina, au ieșit la rampă. Brăila a profitat de o apărare visătoare a gazdelor și au avut inclusiv patru goluri în finalul întâlnirii.

Primul meci al etapei a avut loc la Vâlcea, unde a doua clasată a primit vizita Romanului. Gruparea din Zăvoi n-a avut o misiune deloc simplă, fetele lui Constantin Ștefan cedând lupta abia în minutele de final ale întâlnirii. Vâlcea își consolidează locul secund, dar are în față un meci extrem de important, la Cisnădie.

 

Adversara bistrițencelor din etapa următoare, Rapid, a pierdut greu la Craiova Gazdele au avut nevoie de ceva mai mult de o repriză pentru a se desprinde pe tabelă.

Speranțele Slatinei de a rămâne în prima ligă la finalul sezonului se legau, în mare măsură, de meciul cu Slobozia. Gruparea ialomițeană s-a impus însă în Oltenia, 24-19, și a urcat peste Rapid în clasament

Campioanele de la CSM au suferit un pic la Zalău, acolo unde Gheorghe Tadici și –a făcut și de această dată numărul său obișnuit. CSM București s-a impus în cele din urmă cu 30-24 în Sălaj, într-o partidă în care Helle Thompson nu s-a bazat pe cea mai bună marcatoare din campionat, Isabelle Gullden.

CSM Bistrița va juca sâmbătă în etapa a 12-a, de la ora 16.00, într-un meci transmis pe TVR 2. În ultima etapă a turului, bistrițencele vor întâlni Corona Brașov, duminică 21 ianuarie.

foto: cjsport.ro

 | 955 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *