Supremația Brown sau talpa inginerului răzbunat

Pornită cu șanse mari de spectacol, cursa din Turcia a Închis prematur ușile speranțelor pentru competitorii lui J. Button (Brown GP) pentru acest sezon. Ca un semn prevestitor, singurul pilot care mai îndrăznea la titlu, S. Vettel (RB – Renault), pornit de pe prima poziție i-a cedat locul lui Button în cea de-a treia curbă după o greșeală de pilotaj. Pentru a-și îndepărta și mai mult norocul, Vettel merge pe o strategie cu trei opriri care îl clasează în final pe locul al treilea, după coechipierul său M. Webber. În ordine, la final s-au mai clasat în puncte J. Trulli (Toyota), N. Rosberg (Williams), F. Massa (Ferrari), R. Kubica (BMW) și T. Glock (Toyota).

În urma clasării finale, J. Button adună 61 de puncte, 26 în fața lui Barrichello și 32 în fața lui Vettel, fapt care îi aduce liniștea aproape absolută încă înaintea jumătății campionatului.

La echipe, situația e și mai radicală, nu atât datorită punctelor (96 Brown GP ”“ 56,5 RB – Renault) cât datorită formei superioare în care mașina lui Ross Brown se prezintă. Punctul slab al echipei rămâne în Barichello și inconstanța sa specific braziliană.

În cursă rămân de punctat încercările lui Alonso (Renault) de a juca pe primele poziții și maturitatea lui M. Webber de a menține o poziție odată câștigată. Publicul încă așteaptă reacțiile celor de la Ferrari sau Mercedes, care parcă și-au pierdut istoria succesului sub talpa inginerului pe care l-au refuzat pe rând: Ross Brown!

 | 96 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On