Șumudică o dă la pace

– antrenorul Gloriei a recunoscut că „Sportul bistrițean” a avut dreptate în proporție de
90 la sută cu aprecierile făcute în urma meciurilor slabe cu CFR, Oțelul și Steaua.

Antrenorul Gloriei, Marius Șumudică, a dat dovadă de caracter la conferința de presă de după meciul cu Dinamo. Acesta și-a cerut scuze pentru replicile ironice pe care le-a avut la adresa reporterilor „Sportului bistrițean” după meciul cu Steaua. Șumudică a recunoscut că a apreciat ce s-a scris în săptămânalul nostru la venirea sa la Gloria și că acceptă criticile când echipa merge rău. „Îmi cer scuze, probabil că am fost un pic ironic și nu-mi stă-n caracter. Eu sunt un tip mai glumeț și am câștigat în viață prin carisma și glumele pe care le-am făcut. Dar pro-babil că am fost un pic mai violent la conferința de presă de data trecută (n.r. – după me-ciul cu Steaua), ținând cont că am fost și bolnav și am avut o săptămână febra, 38-39. Acea publicație a scris foarte frumos despre mine când am venit aici și am apreciat lucru ăsta. La fel, sunt un tip care suportă criticile în momentul în care echipa joacă prost. Și atunci, cine a scris, a pus punctul pe i și în mare parte, 90 la sută, a avut dreptate. Sper să ne împrietenim iar că n-are niciun rost să ducem un război” a spus Șumudică.

Marius Șumudică s-a arătat foarte deranjat cu o săptămână în urmă de unele întrebări de la conferința de presă. ”Hai în locul meu, ia carnetul de antrenor”, sau
”I-ai luat tu pulsul lui Keita, știi tu că nu poate alerga”, au fost câteva dintre ironiile lui Șumudică la adresa noastră, după ce ne mai luase peste picior și la finalul meciului de la Cluj. ”Îți plac băieții, vii cu mine la București?” l-a întrebat atunci Șumudică pe reporterul nostru, care îndrăz-nise să-l întrebe cum își va petrece Paștele.

Nemulțumit de Keita

Șumudică s-a arătat extrem de nemulțumit de senegalezul Keita, atât de modul în care se pregătește cât și de evoluțiile sale din meciuri. „Cum se pregătește, așa joacă. Sunt total nemulțumit de Keita, din toate punctele de vedere. I-am dat șansă de mai multe ori, a jucat și câte o repriză și nu mi-a demonstrat nimic. La început, când toți antrenorii au spus că e un jucător de a doua repriză sau de o perioadă mai scurtă de timp, am crezut că exa-gerează. E treaba lui, își pune pecetea pe tot ce a făcut până acuma și sunt total dezi-luzionat de modul cum se pregătește și de modul cum joacă. I-am dat încă o șansă cu Dinamo, pe care a irosit-o că nu a intrat bine încălzit, nici nu știu ce s-a întâmplat” a declarat Șumudică.

Moraes sau
Hora ar putea pleca din vară

Atacantul Gloriei, Ribeiro Moraes, a ajuns la 8 goluri în acest retur și probabil îi va aduce echipei bistrițene foarte mulți bani. Conform spuselor lui Șumudică, atacantul valorează peste 1 milion de euro. „Mă felicit că am adus un jucător de 200 000 de euro cu un comision de 10 000 de euro, care valorează peste un mili-on la ora actuală și care confirmă de la meci la meci. Este un lucru extraordinar, mă bucur pentru cariera mea, mă bucur că pot să ajut clubul Gloria. Nu știu dacă va mai fi ținut, dar este problema conducerii. Dar cred că va fi din ce în ce mai dificil să-l mai ținem. Cred că unul dintre Hora și Moraes va pleca cu siguranță, și Hora are oferte, este un jucător tânăr, un jucător de echipă națională” a declarat Șumudică. Cu toate acestea, președinteșe Jean Pădureanu speră să-l poată ține pe Moraes încă un sezon. „Moraes este un jucător decisiv, vrem să-l ținem și din vară la Gloria” a spus Pădu-reanu. Nici brazilianul nu pare a se gândi deocamdată la o posibilă plecare de la Bistrița. „Dorința mea este să mai facem macar patru puncte până la final, să ieșim din zona retrogradării, să terminam cu bine campionatul și apoi mai vorbim despre o eventuală plecare a mea. Si-gur, fiecare jucător viseaza să joace la o echipă mare, cât mai sus, în Liga Campionilor dacă se poate, dar acum sunt preocupat de situația Gloriei, nu mă gândesc la altceva” a declarat Moraes.

Cât despre Hora, acesta se pare că este dorit atât de Dinamo cât și de Steaua. Dinamoviștii l-ar vrea pe jucătorul în vârstă de 21 de ani ca un înlocuitor pentru Torje, în cazul în care acesta va pleca în Bundesliga.

 | 173 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On