Sultan Massa

Al treilea pole-position consecutiv, a treia victorie din tot atâtea ediții ale Grand Prix-ului de la Istanbul fac din Felippe Massa sultanul curselor de Formula 1 din Turcia.

Pornit din pole-ul startului de la Istanbul, flancat de cele două mașini de la McLaren Mercedes, Massa a trebuit totuși să suporte umilința de a se vedea depășit în cursă de Lewis Hamilton, care a adoptat o strategie cu 3 opriri la standuri, strategie ce l-a plasat pe locul 2, înaintea lui Raikkonen.

Finlandezul, pornit de pe locul 4 al grilei, a terminat cursa pe locul 3, nestrălucind deloc, însă conservându-și poziția întâi în clasamentul general cu 35 de puncte. În același clasament, F. Massa și L. Hamilton se bat din greu pentru poziția a doua, cu câte 28 de puncte, urmați de cei doi piloți ai echipei BMW, cu câte 24 și 20 de puncte. De altfel, clasările constante ale celor de la BMW mențin echipa pe locul 2 la constructori, ceea ce impune de la Mercedes o replică germană pe măsură.

Mențiunea se acordă în acest Mare Premiu lui Kovalainnen, pentru numărul și frumusețea depășirilor realizate. Următoarea cursă, Monte Carlo, va fi ocazia detașării adevăraților maeștri ai Marelui Circ al vitezei.

 | 73 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On