S-a stins Alexandru Farcaș, un simbol al sportului pentru veterani din România!

Alexandru Farcaș, cel mai important practicant al atletismului pentru veterani din județul nostru, a trecut în această dimineață la cele veșnice. Ar fi făcut în noiembrie 76 de ani, peste 60 dintre ei dedicându-i sportului.

S-a născut în comuna Câțcău, județul Cluj, unde a prins gustul sportului. A început atletismul la Știința Timișoara, unde a fost elev la Școala Tehnică de telecomunicații.

În 1968 a venit la Bistrița și s-a apucat de handbal și de fotbal. La 35 de ani s-a lăsat de sportul de performanță dar nu pentru mult timp, deoarece și-a dat seama că nu poate trăi fără el. A început să practice jogging-ul  și să participe în concursuri de old-boys.

A participat la primul său concurs de veterani în 1982, la Cupa Castanelor de la Baia Mare. În anul următor s-a înscris la Campionatul Național al veteranilor și a rămas fidel acestei întreceri aproape 20 de ani. A fost multiplu campion național la 100 m, 4000 de m, 5000m sau 10.000 de metri. A câștigat nenumărate crosuri în țară și în străinătate.

În 1994 a participat la Campionatele Europene de la Atena iar în 1999 a fost prezent la cea mai mare întrecere pentru veterani din lume, Campionatul Mondial de la Londra. Are în palmares peste 50 de medalii și diplome în concursuri oficiale de veterani, naționale și internaționale.

A fost un simbol al mișcării sportive bistrițene și un mentor al atletismului românesc pentru veterani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 | 3.369 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

5 Comments

 1. Sa-i fie amintirea Vesnica! Dumnezeu sa-l odihneasca !

  Post a Reply
  • 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

 2. Odihna vesnica Sandule!
  Condoleanțe familiei!

  Post a Reply
 3. Dumnezeu sa il ierte!

  Post a Reply
 4. Dumnezeu sa-l odihnească în Pace! Odihna veșnică!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *