Stadionul dă semne de viață! Gloria l-a deratizat și e gata de primul meci! Horoba: ”A fost dezastru! Am scos camioane de mizerie”

O nouă echipă a Bistriței revine în Liga a treia și duce înainte brandul Gloria. Vineri, 24 august, de la 18.00, e programată prima partidă din campionat, cu CFR 2 Cluj Napoca.

Meciul se dispută pe stadionul Jean Pădureanu, cosmetizat în ultima lună și jumătate, de când noua Glorie și-a stabilit cartierul general acolo. Gazonul e în condiții bune, după lucrări intense de întreținere. Tribunele au fost măturate, iar câteva spații de sub tribuna a doua au fost readuse la stadiul în care au fost lăsate acum câțiva ani.

Vestiarele, sala de forță, sala de recuperare, magazia și sala de ședințe au fost deratizate, reconectacte la curent și apă, astfel încât să poată fi folosite în condiții optime. Terenul a fost omologat zilele trecute de oficiali ai federației, astfel încât Gloria îl poate folosi fără probleme.

Ioan Horoba, președintele clubului, a primit acceptul lichidatorului Vasile Urs, cel care administrează falimentul vechii Glorii și care a permis și echipei de juniori condusă de Cristian Stanciu, să joace pe cel mai important stadion al județului. Astfel, Gloria va juca vinerea în campionatul ligii a 3-a, iar Gloria Junior are meciuri duminica.

”Terenul era ca o arătură. De o lună și jumătate ne străduim să-l aducem la standarde acceptabile. Lucrurile au început să se miște, am primit și ajutor de la Primăria Bistrița. Dar a fost un dezastru aici . Sunt câteva firme care ne-au dat o mână de ajutor, cum ar fi Dimex, Mis Grup, Arl Cluj, Supercom, Comelf sau Metropolis. Toți și-au dat mână de la mână, pentru că am pornit totul de la zero.Organizatoric tot e pus la punct. Mai rămâne ca jucătorii să reușesască mâine o primă victorie”, spune Horoba, care face un apel către spectatori să nu vină cu semințe la meciul de mâine.

”Avem nevoie de cât mai mulți spectatori. Dar îi rugăm frumos să nu vină cu semințe, că nu avem posibilitatea de a face curat. O să avem câteva puncte de unde să-și cumpere sticksuri, pocorn și lichide, dar nu semințe. Să-i lăsăm pe sudiști să spargă ei semințe pe stadion”, mai spune Horoba.

 

Gloria va juca mâine într-un echipament nou-nouț, alb, Puma. Pe piept va avea inscripționată firma River Bet, pe mânecă sigla consiliului Județean, iar pe spate firma Dimex.

Meciul va începe la ora 18.00 și va fi arbitrat de o brigadă din Târgu Mureș, condusă de  Claudiu Ștef, ajutat de Cosmin Bojan și Albu Balint. Intrarea va fi liberă dar accesul spectatorilor va fi permis doar la tribuna 1.

 

 | 2.383 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *