Sportul suferă și mai tare cu noua administrație: Bugetul lui Turc, jumătate decât cel al lui Crețu!

Ani de zile, sub oblăduirea lui Ovidiu Crețu, bugetul alocat sportului a fost extrem de redus. Însă, nu credeam că se poate și mai rău!

Proiectul de buget al noii administrații e și mai dușmănos cu sportul. La capitolul cultură, recreere și religie, acolo unde se încadrează sportul, avem pentru anul 2021 suma de 100.000 lei. Adică exact jumătate din cât a fost alocat anul trecut de vechea administrație, 200.000 de lei.

Pentru stadion, niciun ban alocat, deși în campanie se vorbea despre cumpărarea lui.

Miliardul de lei vechi pe care Primăria vrea să-l împartă anul acesta la toate ramurile sportive nu are comparație în administrațiile locale din jurul Bistriței. E greu de găsit în toată România un buget mai mic pentru sport, chiar și în orașe mai mici decât al nostru.

De pildă, Primăria Rădăuți (23.000 de locuitori) alocă pentru sport 780.000 de lei, Zalău (56.000 de locuitori) are 3.500.000 de lei, Satu Mare (100.000 de locuitori) – 5.000.000 lei

Asta fără să mai amintim că majoritatea localităților reședință de județ și nu numai au cluburi sportive municipale în subordinea primăriei, alșa cum promitea că va face și Ioan Turc în campania electorală.

Iată topul CSM-urilor din țară în 2019 cu mențiunea că sumele au crescut în multe dintre localități. De pildă, la Baia Mare bugetul pentru clubul sportiv din subordinea Primăriei a crescut de la 12 miliarde în 2019 la 16,5 miliarde în 2021.

 | 952 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Ați votat un mare mincinos cu ifose de vedeta ,nu exista om de nimic mai mare decat Turc,genul de om care ar fi alungat din cetate daca trăia în alte vremuri ,din păcate în zilele noastre e invers,se vinde ambalajul ,nu conținutul .

  Post a Reply
 2. Asta va fi învățătură de minte !
  Votați Ioan Turc ca ii cel mai bun
  Felicitări Bistrita și mai vrem dezvoltare

  Post a Reply
 3. Ati vazut ce ati votat dragi bistriteni ,un PRIMAR ,care v-a dus cu vorba si in final :
  ce face ,face ce stie el cei mai bine pt. el si partid :

  FUGE DE RASPUNDERE !!!

  Post a Reply
 4. Este o vorbă „dă driapta”: GHINION !!! Aveți ce a-ți votat ! Singura grijă a lui Turc aka „PRIMARUL BIDEU” a fost să-și facă budă personală în primărie.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *