Șomodean a obținut locul 6 la off-road

Nelu Șomodean a participat, săptămâna trecută, în perioada 29 iunie – 5 iulie la etapa de off-road de la Buzău. Acesta a format un echipaj alături de Florin Recean. Șomodean a obținut locul al șaselea dintr-un total de 28 de echipaje la Extrem, după o cursă plină de peripeții.

            Concursul s-a disputat pe perioada a șapte zile, cu o zi pauză. În fiecare zi, concurenții aveau de străbătut un traseu stabilit. În prima zi, echipa Șo Moto Racing Bistrița s-a clasat la final doar pe locul al treilea, ca urmare a unei defecțiuni. Cu ghinion a fost și a doua zi de concurs, când participanții au avut parte de un traseu foarte greu, printr-un râu și un teren foarte accidentat. Nelu Șomodean a avut din nou probleme, intrându-i apă la motor și fiind nevoit să abandoneze.
În ultimele zile, bistrițenii au reușit o prestație foarte bună, clasându-se pe locul al treilea în a III-a și a V-a zi de concurs. Rezultatele finale i-au adus pe Șomodean și Recean pe locul al șaselea în clasament, costându-i foarte scump ziua în care au fost nevoiți să abandoneze. ”A fost un concurs foarte greu și am concurat la categoria Extrem, pe un traseu foarte greu, alături de concurenți care se antrenează toată ziua. Am parcurs în total peste 700 de kilometri”, a declarat Nelu Șomodean.

A primit trofeul Team Spirit

            Deși nu a câștigat concursul, Șomodean a primit la final un alt trofeu, foarte important. Este vorba de trofeul Team Spirit, trofeu care se acordă unui echipaj care, cu riscul de a pierde minute și puncte, va oferi suport echipelor aflate în dificultate. Echipa Bistriței a oferit un GPS unui alt echipaj, căruia i s-a defectat.

Mihai Ban, ATV-istul bistrițean

            Bistrița a fost reprezentată la acest concurs și de un al treilea pilot. Este vorba de Mihai Ban, care a concurat pe ATV. Deși a avut parte de un traseu foarte greu, la capătul căruia mulți concurenți au abandonat, Mihai Ban a reușit să termine cu bine competiția și să se claseze pe locul al IV-lea.

Se ține și etapa de la Bistrița

            Luna iulie va fi una foarte încărcată pentru împătimiții de adrenalină și motoare. Clujul și Banatul vor găzdui alte două etape de off-road în această lună, la care vrea să participe și Nelu Șomodean. Deși anul trecut declara că a fost ultima ediție, Nelu Șomodean nu vrea să renunțe la ideea de a avea și Bistrița un concurs de motociclete și raliuri. „O să îl organizez și anul acesta, în data de 14 august, la Bistrița”, a declarat acesta.

 | 158 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On