Someșan aștepta rezultate mai bune de la juniorii Gloriei

Șeful centrului de copii și juniori al Gloriei Bistrița, Valer Someșan spune că se aștepta la mai mult de la tinerii fotbaliști ai clubului. Dar, deși rezultatele poate nu au fost pe măsura așteptărilor, Someșan este mulțumit că avem juniori de perspectivă și că, pentru prima dată, toate cele trei echipe s-au calificat la turneele zonale. De asemenea, este mândru de faptul că juniorul Mihai Roman a debutat în Liga I în acest sezon, în meciul cu Buzăul.

Cum caracterizați acest sezon la copii și juniori?

Juniorii A și B au încheiat, juniorii C participă la faza zonală. Eu consider parcursul lor ca fiind unul bun, pentru că, să te califici la turneele zonale la toate grupele nu e la îndemâna oricărui club. Mai ales că la grupa de juniori A au fost mai mici. La a doua grupă au fost de aceeași vârstă, dar au fost cinci jucători de `92 la prima echipă. Dar câștigul nostru e că avem câțiva jucători de perspectivă, pentru prima echipă. Mă așteptam totuși la mai mult, nu pot să zic că mă mulțumesc cu acest rezultat, dar așa e în
sport.

Au jucat și la Gloria II câțiva juniori în acest an? Cum caracterizați evoluția lor?

Poate că parcursul nostru ar fi fost mult mai lung la ambele categorii. Dar aceiași copii au jucat foarte multe meciuri, atât la echipa a doua, cât și în Campionatul de Juniori, încât noi ne-am prezentat cu puțină stare de oboseală la turneu. Anul trecut, jucătorii noștri nu au evoluat la echipa a doua.

Juniorii C, antrenați de Horațiu Pârțiu, au rămas în competiție…

Ei participă săptămâna viitoare, în perioada 21-24 iunie, la Satu-Mare, la faza pe zonă. Vor juca cu Satu-Mare, Sălaj și Maramureș. Am cerut zona la Bistrița, pentru că eram îndreptățit ca din trei turnee să îmi dea și mie măcar unul. Din păcate, se va desfășura la Satu-Mare, unde nu pot să comentez ce se va întâmpla…

Credeți că are vreo influență schimbarea lui Sabău pentru grupele de copii și juniori?

Nu știu ce să zic. Pot să spun că avem copii foarte buni și o să-i vedeți. Depinde dacă avem răbdare și grijă de ei, că dacă nu, nu va ieși nimic. Dacă vom avea răbdare și grijă, sunt mai mulți care vor conta pentru echipa mare.

 | 237 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On