Șoimii Chiraleș vor juca în Liga a IV-a

Șoimii Chiraleș și Hebe Sângeorz Băi, ocupantele pozițiilor a doua din seriile Ligii a V-a, au disputat barajul pentru un loc de Liga a IV-a, rămas liber după promovarea echipei Voința Livezile. Barajul s-a disputat la Orheiul Bistriței. Cele două echipe au oferit un meci slab, au jucat fotbal doar o repriză, chinuindu-se în partea a doua și ducând meciul în prelungiri și apoi la penalty-uri. La loviturile de departajare, ”Șoimii” au avut nervii mai tari și s-au impus.

Filmul meciului.

Sângeorzul începe mai bine meciul și este mai periculoasă în ofensivă. În minutul 7, Florea profită de un spațiu pe partea stângă, intră în careu și trage pe jos, dar Pasztor respinge. A fost semnalul de alarmă tras de echipa din Hebe. Apărarea Chiraleșului nu se trezește însă și același Vasile Florea primește o minge pe dreapta și șutează sec, fără replică pentru Pasztor, deschizând scorul în minutul 22. Tot Sângeorzul rămâne în atac și același Florea își încearcă șansa cu un șut de la 16 metri, respins de portarul Chiraleșului. În minutul 37, ”Șoimii” au prima ocazie mai închegată. Ghiț centrează acrobatic, de pe dreapta, mingea ajunge la Vajea, proaspăt intrat în teren, care îndeplinește o simplă formalitate și aduce egalarea, stabilind scorul la pauză, 1-1. La reluare, Chiraleșul începe să joace fotbal și să-și creeze ocazii. Ghiț și, mai apoi, Laurențiu Morariu se lovesc de portarul Strugar. Nici șutul lui Pastor, de la 35 de metri, nu-l poate învinge pe goal-keeper-ul de la Hebe. Și meciul se duce în prelungiri, scorul după 90 de minute, rămânând 1-1. Forma fizică precară și oboseala își spun cuvântul în cele două reprize de prelungire. Deși poate ar fi vrut, cele două formații nu mai pot să-și creeze ocazii, mulțumindu-se să se tăvălească pe jos, în așteptarea medicului, la trecerea timpului și să ducă suspansul spre loviturile de departajare.

La penalty-uri, Chiraleșul a fost echipa mai matură și, cu două intervenții de mare portar ale lui Pasztor, reușește să câștige. Măgherușan, Lechințan, Conon și Ghiț transformă penalty-urile pentru ”Șoimi”. De cealaltă parte înscriu Pop, Clipotă și Florea, dar ratează Slăvoacă și Larionesi și Sângeorzul își ia gândul de la promovare. Bucurie mare însă în tabără Șoimilor Chiraleș, care se impun cu 5-4 după penalty-uri și vor juca din sezonul viitor în Liga a IV-a.

Arbitraj.

Arbitrul Liviu Pop a condus bine o partidă care nu i-a pus însă probleme. Jucătorii au evoluat cu mult fair-play, dovadă fiind numărul mic de cartonașe acordate în cele 120 de minute. În prelungiri, singura atribuție a centralului a fost aceea de a chema medicul în teren, jucătorii aflându-se mai mult întinși pe jos.

Jucătorul meciului.

Într-un meci în care au lipsit execuțiile tehnice senzaționale, în care jucătorii și-au arătat limitele și niciuna dintre echipe nu a putut tranșa victoria în favoarea sa, portarii au decis promovarea, la penalty-uri. În timp ce Strugar n-a parat nicio lovitură de departajare, Pasztor a apărat două penalty-uri, ducându-și echipa în Liga a IV-a.

Șoimii Chiraleș:

O echipă care nu a excelat. A avut un joc organizat însă și, după primirea golului, a contracarat acțiunile ofensive ale adversarilor. Mai mult, echipa din Chiraleș și-a creat câteva ocazii de a marca și putea decide meciul în cele 90 de minute. Oricum, în formula actuală nu pare o echipă care să poată face față în Liga a IV-a.

Pasztor; Cicedea (Vajea `30, Lechințan A. `100), Conon, Dubei, Ghiț, Lechințan Vasile, Morari Cristian, Morari Laurențiu, Morariu Vlad, Otviș (Măgherușan `70), Pastor Mihai (Habor `82)

Hebe Sângeorz-Băi:

În afară de atacantul Vasile Florea, echipa din Sângeorz are jucători de duzină. Au ținut de rezultatul de egalitate și cam atât. Nici la penalty-uri nu s-au arătat mai inspirați.

Strugari; Flore Cătălin, Gagea, Ciociu (Clipotă `80), Slăvoacă, Pop, Hehea, Negrușer, Larionesi, Otic, Florea Vasile

Arbitri: Liviu Pop, Florin Cucuiet, Ionuț Filip.

Observator: Titus Feier

Cartonașe galbene: Vasile Lechințan / Vasile Flore, Clipotă, Ovidiu Pop

 | 211 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On