Socotelile sunt încheiate ”“ Brawn a luat tot

Duminică, 18 octombrie, Brazilia:

Încă din penultima cursă a sezonului, spre nemulțumirea lui Bernie Eclestone, echipa fostului inginer al lui Ferrari și Mercedes, Brawn, și-a încununat sezonul cu toți laurii visați. În urma unor calificări ”diluviene” Barrichello a reușit să se claseze pe prima poziție a startului, în timp ce ceilalți doi competitori la titlu s-au clasat sub mediocru, Button pe 14, iar Vettel pe 16.

Într-o cursă captivantă, cel puțin în primele ei zece ture, în care safety car-ul și-a făcut apariția încă din primul tur, iar depășirile au pus în dificultate operatorii de imagine, ieșirea de la prima rundă de pitt-stop-uri a adus o ordine total diferită de start: locul 1 Webber, urmat de Kubica, Barrichello, Hamilton, Raikkonen, Button, Vettel și Buemi în puncte. După cea de-a doua intrare la standuri ordinea finală s-a consolidat cu Webber, Kubica și Hamilton pe podium, Vettel, Button, Raikkonen, Buemi și Barrichello în puncte.

În urma clasării, Button și echipa Brawn au putut fi felicitate pentru titluri, iar pentru Abu Dhabi a mai rămas doar spectacolul ineditului și mica dispută a celor doi potențiali coechipieri de la anul: Hamilton și Raikkonen.

 | 210 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On