Slabi în amicale

– Gloria lui Cârstea și Tăbârcă a câștigat doar meciuri cu echipe mici, ca Unirea Târlungeni și Tricolorul Breaza, pierzând în fața unor echipe de același calibru cu ea, ca Poli Iași sau FC Brașov

Gloria a intrat în ultima etapă a pregătirii dinaintea sezonului. Constantin Cârstea și Sandu Tăbârcă și-au adunat jucătorii în cursul zilei de ieri, după două zile libere la finalul cantonamentului de la Brașov. Un cantonament pigmentat cu meciuri amicale, câștigate doar în fața echipelor din eșaloanele inferioare. Gloria a debutat cu 4-0 în fața echipei Unirea Târlungeni din Liga a treia, în primul meci cu Sandu Tăbârcă pe banca tehnică. Golurile au fost marcate de Adrian Crăciun, Sergiu Pârvu și Andrei Enescu, ultimul reușind o dublă. Tot cu o echipă dintr-un eșalon inferior, Dunărea Galați din Liga a II-a, Gloria a izbutit a doua victorie din amicaluri, impunându-se cu 2-0, prin golurile marcate de Borbely și Ciprian Petre. Același Borbely avea să marcheze golul victoriei și în partida cu Tricolorul Breaza, echipă de Liga a II-a, partidă câștigată de Gloria cu 1-0, în ultimul minut de joc.

Apoi, a pierdut în fața echipei Politehnica Iași, cu scorul de 2-0. Bistrițenii au ratat însă două penalty-uri, prin Andrei Mureșan și Adrian Anca. Antrenorul Sandu Tăbârcă a folosit câte o echipă diferită în fiecare repriză. Gloria în prima repriză: Țurcaș – Vagner, Frăsinescu, A. Mureșan, Velcovici – C. Petre, Achim, Sănmărtean, Băjenaru – Hora, Diogo. Gloria în repriza secundă: Botoșer – Negrean, A. Rus, L. Balint, Turcu – M. Roman (Mandea 76), Pelecaci, Enescu, Cornea – Borbely, Anca.

Și Brașovul s-a dovedit a fi o nucă tare pentru echipa Gloriei. După o primă repriză bună, la capătul căreia conducea cu 1-0, prin golul lui Achim, formația lui Tăbârcă a încasat trei goluri în partea secundă, fiind învinsă cu 3-1. Au evoluat: Albuț – Vagner (C. Petre 55), Frăsinescu (Coroian 55), A. Rus (L. Balint 55), Turcu (Cornea 46) – Achim (M. Roman 46), A. Mureșan, Enescu, Ioviță (Nicola 46) – L. Sănmărtean (Borbely 46), Hora (Târnăvean 55).

Partida amicală cu FCM Târgu-Mureș (echipă din Liga a II-a), a fost un prilej de a testa mai mulți jucători. Au evoluat Ștefan Odoroabă (a jucat la Petrolul Ploiești), Paul Șomodean (ultima oară la FC Bihor), Raul Marincău (ultima dată la „U” Cluj), Răzvan Radu (ultima oară la FC Bihor), Robert Bara (a jucat la Dinamo II și Petrolul Ploiești), precum și grecii Kourkoulas și Kapranas. Meciul s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

Ultimul meci amical al Gloriei va avea loc în data de 25 iulie, în pe terenul echipei FC Baia-Mare, proaspăt promovată în Liga a II-a.

Primul meci pe nocturnă, cu Alba Iulia

Bistrițenii vor putea vedea primul meci la lumina reflectoarelor în a doua etapă a Ligii I la fotbal. Gloria va juca sâmbătă, 8 august, în fața nou promovatei Unirea Alba-Iulia, partida disputându-se cu începere de la ora 21.00, după cum informează site-ul oficial al clubului.

Pădureanu zice că e bine

Jean Pădureanu e mulțumit de felul în care s-a desfășurat cantonamentul Gloriei la Brașov și are încredere că echipa va termina cu bine și următorul sezon.

”Atitudinea și implicarea jucătorilor care au participat la stagiul de pregătire de la Brașov sunt dătătoare de speranțe. Au fost și mulți jucători în probe, iar in aceste zile se va definitiva lotul pentru noul sezon. Vom cristaliza lotul primei echipe, iar în perioada următoare și pe cel al echipei a doua”, a declarat Pădureanu pe site-ul oficial al clubului.

Președintele recunoaște că lipsește omogenitatea echipei, dar se declară satisfăcut de disciplina și angajamentul jucătorilor. De asemenea, îi laudă și pe cei din staff-ul tehnic. „Se pare că fotbalul românesc va câștiga încă un antrenor tânăr și bine pregătit, în persoana lui Sandu Tăbârcă. Constantin Cârstea și antrenorii secunzi au dovedit că am fost inspirați atunci când i-am cooptat în stafful tehnic, ei cunosc foarte bine lotul de jucători și posibilitățile echipei”, mai spune șeful Gloriei.

Referindu-se la programul de început al noului sezon, Jean Pădureanu crede că acesta nu e unul rău. ”Avem și jocuri grele, și altele mai puțin grele. Debutăm cu Timișoara, o echipă de top, valoroasă, dar avem și noi șansa noastră și vom încerca să obținem un rezultat favorabil. Timișoara având terenul suspendat, vom juca aproape sigur la București, pe stadionul Giulești”.

 | 250 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On