Șirioara contestă doi jucători din Pr. Bârgăului! AJF pasează cazul către FRF!

La pauza meciului dintre Șirioara și Prundu Bârgăului, din etapa de duminica trecută în Liga a 4-a, gazdele au contestat dreptul de joc al fotbaliștilir Alexandru Vaida și Paul Domide, care nu aveau viza AJF pe carnete. Cazul a fost analizat în Comisia de competiții a asociației și s-a stabilit că cei doi aveau toate actele de transfer în regulă și că s-a omis doar ștampila de pe carnet. Astăzi, cei din Șirioara vor primi un răspuns în care li se sugerează să se adreseze federației dacă vor să mai continue acest caz.

 
Povestea contestației
 
 Vaida și Domide au fost transferați în vara aceasta la Prundu Bârgăului, primul de la o echipă de liga a treia din județul Suceava, cel de-al doilea de la LPS Bistrița. Amândoi aveau viza FRF pe carnete și s-au întocmit la AJF toate actele necesare pentru aceste transferuri. Dar s-a omis o ștampilă cu sigla AJF pe carnete, din neatenție ori considerându-se că e suficientă cea a FRF. Jucătorii au evoluat în primele 14 etape fără ca cineva să sesizeze că nu au viza AJF pe legitimații, ci doar cea a FRF. Duminică, la pauza partidei de la Șirioara, s-au contestat cele două carnete.
 
Ce spune regulamentul
 
Miercuri, în comisia de competiții a AJF condusă de Ioan Ureche s-a respins contestația asupra lui Alexandru Vaida, fiindcă trebuia făcută la începutul meciului și s-a luat în discuție doar cea a lui Domide, care a intrat după pauză. Însă nu s-a ajuns la nici un rezultat. Regulamentul spune că în astfel de cazuri, dacă echipa ce folosește acești jucători o face cu bună credință atunci nu poate suferi nici o sancțiune. Fiindcă nu e vina ei, ci a asociației care a operat transferul. Ori buna credință a Bârgăului e evidentă, de vreme ce i-a folosit în văzul lumii pe cei doi în toate partidele de până acum. Ba l-a mai introdus în teren pe Domide chiar și după ce a fost depusă contestația. Tot regulamentul prevede și că rezultatul rămâne același de pe teren și că jucătorii nu au drept de joc până la soluționarea cazului.
 
În loc de concluzie
 
Cu alte cuvinte, o situație delicată, pe care AJF-ul nu o poate rezolva, decât la înțelegere cu contestatarii. Adică, să le dea banii de contestație înapoi, 200 de lei și să aplice viza AJF pentru meciurile următoare. Recursurile și apelurile la AJF nu au rost în acest caz, fiindcă vor fi judecate la fel. Astfel, cei din Șirioara vor avea doar posibilitatea de a se adresa federației.
 
Surse din federație, contactate de sportulbistritean.ro, susțin că Șirioara nu are nici o șansă deoarece se va considera că viza FRF este superioară celei AJF. Așa încât ar fi o pierdere de vreme și de bani.
 
Toată această zâzanie pare că a fost stârnită de Ioan Encean, un membru al AJF, dar totodată apropiat al echipei din Șirioara. Acesta ar fi cunoscut datele problemei și i-ar fi sfătuit pe cei din Șirioara să depună contestație. O contestație regulamentară, dar care nu-și va găsi rezolvarea așteptată de cei care au înaintat-o, câștigarea partidei cu 3-0.
 
Adrian Linca
 | 249 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *