Sintetic, Liga a III a: Pompierii pierd derby-ul, dar laurii sunt ai lor! Loco Juniors şi Blade Team, în Liga a II a!

A fost nevoie de ultima etapă pentru ca Firefighters United să se recunoască învinsă pe teren, în derby-ul cu Loco Juniors, dar „pompierii” termină competiția pe primul loc. Şampania, medaliile şi cupa de campioni au şters supărarea lui Horga&Compania la finalul derby-ului cu Loco Juniors.

Asta pentru că Firefighters a fost câştigătoarea meritată a acestei ediții de Liga a treia, dominată autoritar de către aceştia. Loco Juniors şi-au îndeplinit visul de a câştiga o medalie, „argintul” atârnând greu la gâtul trupei lui Cosmin Doru Cârceie şi Ciprian Oltean, dar valoarea acestuia se va vedea la anul în Liga a II a.

Tot în Liga a II a vor juca şi Blade Team, dar Alex Vârtic are de tras serios pentru a confirma cu echipa lui, mai ales că play-off-ul a fost unul de coşmar pentru aceştia.

Cu un singur punct obținut, ultima etapă nu a fost de succes pentru Blade Team, Belco Avia fiind de departe revelația acestui sezon. Cursele lui „Di Maria” Adrian Pentelei, „torpilele” lui Remus Rauca şi eficacitatea maxima a lui Paul Tămaş au consfințit o victorie fără dubii a „cobrelor”, trupa lui Remus Conea anunțându-se o forță pentru sezonul viitor.

Gloria 9 termină pe 4 şi speră la promovare, trupa lui Dani Zăgrean fiind una dintre cele mai constante echipe ale Ligii a treia, ultima etapă aducând nu numai o victorie fără emoții împotriva celor de la Tysita, dar şi zâmbete şi bucurie în rândul celei mai frumoase galerii de la Baza Raoul.

BN Galaxy termină dezamăgitor campionatul, învinsă de Partizan Monariu, trupa lui Andrei Blasa fiind la un moment dat una din pretendentele la promovare. În play-out a ieşit la rampă Campeador, Florin Bâlc reuşind să reînvie cu jucători de pe Valea Şieului, o echipă ce părea resemnată.

Victoria cu Voința Mărişelu din ultima etapă confirmă forma excelentă a acestora şi, cu experiența unor jucători care făceau spectacol la Luceafărul Şieu dar şi cu primarul Şieului pe teren, Campeador poate reuşi anul viitor o promovare mult visată.

Rezultatele ultimei etape şi clasamentele finale: Belco Avia-Blade Team 5-1, Tysita Gloria 9 1-6, Firefighters United-Loco Juniors 2-3, Partizan Monariu-BN Galaxy 8-4, Bistritzer Boys-Tacs 0-6, Voința Mărişelu-Campeador 3-5.

Clasament play-off: 1.Firefighters United 94p, 2.Loco Juniors 84p, 3.Blade Team 63p, 4.Gloria 9 62p, 5.Belco Avia 58p, 6.Tysita 49p, 7.BN Galaxy 49p, 8.Partizan Monariu 41p.

Clasament play-out: 1.Vointa Mariselu 42p, 2.Campeador 33p, 3.Tacs 24p, 4.GLS 16p, 5.Bistritzer Boys 7p.

Sezonul viitor al Ligii a treia se va relua la finalul lunii august pe Baza Raoul, orice echipă nouă putând să se înscrie pentru această ediție.

 | 1.718 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *