Sintetic: Ora exacta in minifotbal o da Bistrita! Regionalul de Nord-Est e in orasul nostru!

Adunarea Generala a Federatiei Romane de minifotbal s-a desfasurat in aceste zile la Alba-Iulia, prilej cu care s-a pus la punct programul competitional pentru anul 2018.

Bistrita a avut o ascensiune extraordinara in ultimii ani in acest sport, Campionatul municipal de minifotbal adunand de la inceputuri si pana acum nu mai putin de 62 de echipe si, mai mult decat atat, peste 1500 de jucatori legitimati in cadrul acestui campionat.

Cu prezente constante in fazele superioare ale minifotbalului, Bistrita arata ca fotbalul inca are un cuvant de spus, chiar daca suporterii bistriteni traiesc doar din amintiri. Extraterestrii, Raal, Rimini, Leoni, Comelf, Emi Corporation, Muncelului FC, AMG, Vikingii sunt nume care au scris primele pagini de glorie pentru minifotbalul de la noi, primii ajungand intre primele opt echipe ale tarii.

Cupa Romaniei, organizata in premiera de orasul nostru a fost probabil momentul de referinta al minifotbalului bistritean, finala fiind urmarita de peste 1000 de spectatori si televizata atat pe plan local, cat si pe internet.

Raoul Borsos, omul care a „inventat” fenomenul in Bistrita, a mai reusit inca o data sa convinga Federatia de minifotbal din Romania sa isi indrepte atentia spre Bistrita si aduce turneul zonal al zonei de Nord-Est, dupa o lupta acerba cu alte orase mari ale tarii.

16 echipe se vor lupta la Bistrita  pentru turneul final de la Alba iulia, si, ce e mai important, pentru un loc in Champions League, castigatoarea acestui regional reprezentand Romania in Slovenia in cea mai importanta competitie intercluburi.

„ Sunt extrem de bucuros ca am reusit sa aduc o competitie de asemenea anvergura din nou in orasul nostru. Valoarea acestui campionat si numarul mare de iubitori ai minifotbalului ma fac sa cred ca numele Bistritei va fi din nou cunoscut in Romania, intr-un sport care incepand cu anul viitor va fi recunoscut ca ramura sportiva de catre MTS. Asteptarile sunt imense in ceea ce inseamna organizarea acestui turneu , dar am experienta fazei finale a Cupei Romaniei si sunt convins ca Bistrita va fi din nou la inaltime”, a declarat pentru Sportul bistritean Raoul Borsos, organizatorul Campionatului municipal de minifotbal Bistrita.

Turneul regional al zonei Nord Est de la Bistrita  se va desfasura in perioada 8-10 iunie, 16 echipe din 8 judete fiind impartite in 4 grupe, jocurile disputandu-se pe Baza Raoul de langa Kaufland, primele 4 echipe calificandu-se la turneul final de la Alba Iulia.

 | 8.840 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

6 Comments

 1. Felicitări lui Raul pt implicare. Bistrita o sa aiba cel puțin o echipa.

  Post a Reply
 2. Minifotbalul este o glumă, de fapt nici nu îl poți numi fotbal.
  12 jucători înghesuiți intr-un teren de dimensiunea unui timbru poştal (38X18m.)
  -nr. jucătorilor trebuie redus la 4+1portar!!!
  Am văzut şi competitii in care se joacă 4:4 fără portar.

  Post a Reply
  • dimensiuile pe care se joaca campionatul de Minifotbal din Bistrita sunt de 50×25 un timbru ceva mai mare, probabil nu ai jucat vreodata minifotbal in campionat si ai incercat doar sa fi putin rau, iar sa numesti o gluma un campionat unde joaca peste 1500 de pers din orasul tau te face iar sa fi putin mai rau.

 3. Felicitari.un pas important pt sportul din bistrita si pentru sănătatea celor ce practica mișcarea în mod organizat în coditii f.bune.

  Post a Reply
 4. Felicitări Borsos Raoul!! Felicitări Bistrita Năsăud

  Post a Reply
 5. Frate 4+1? da ce esti var cu gabi szabo? de poti alerga atata?
  Defapt tu poate joci ping`pong…

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *