Sintetic: La un pas de cupă! Raal a luat bronzul competiției de la Bacău!

După 3 zile de meciuri la Cupa României de la Bacău, Raal Bistrița a terminat pe locul 3 între cele 93 de echipe participante.

Echipa condusă de Mateescu și Fodor a ajuns în careul de ași al Cupei României la minifotbal după un sfert de finală câștigat la lovituri de departajare cu FC Buzău. A fost 0-0 în timpul regulamentar, după un joc echilibrat, ce putea fi stricat de arbitri, care au acordat ușor o lovitură de pedeapsă pe finalul partidei.


Trif a apărat și meciul s-a decis la loviturile de departajare, unde același Trif a fost decisiv.

În semifinale, Raal a jucat împotriva celor de la Colosseum Iași, cu un mic avantaj moral după victoria cu 7-1 din turneul regional al Campionatului Național, disputat acum o lună la Botoșani. Însă bistrițenii n-au mai reușit să se impună, adversarii fiind mult mai determinați să ajungă în finală. Ieșenii au avut și un portar în mare formă, desemnat la final ca cel mai bun portar al competiției. Ai noștri s-au văzut conduși pe tot parcursul meciului, mai întâi cu 1-0, apoi 2-0 și cu 3-1, egalând la 3 în ultimele 5 minute.

Cătălin Bucur a fost protagonistul celei mai importante faze pentru bistrițeni din tot turneul. La 3-3, în ultimul minut a scăpat spre poartă și a fost faultat dur în careu, însă arbitrii n-au avut curaj să pună mingea pe 7 metri. S-a ajuns la lovituri de departajare, unde Trif n-a mai fost la fel de inspirat ca în sferturi, iar Negrea și Cătălin Bucur, doi dintre cei mai buni jucători bistrițeni pe tot parcursul întrecerii, n-au reușit să marcheze.

Dezamăgiți, simțind că au pierdut o mare oportunitate în fața unei echipe accesibile, cei de la Raal au mai făcut totuși un efort și au câștigat finala mică, 2-0 cu Sporting Deva. La final, au primit medaliile de bronz, cu frustrare în spatele ieșenilor de la Colosseum, care au pierdut finala mare cu Boromir Râmnicu Vâlcea, două echipe modeste, de bătut cu alte ocazii.

Raal: Trif, Cucuiet, Precup, Conon, Burduhos, Negrea, C. Bucur, Contofan, Dobrea

Prezent la toate meciurile echipelor bistrițene, Raoul Borșoș, organizatorul Campionatului Municipal, s-a împăcat destul de greu cu ideea că ai noștri au fost atât de aproape de finală. ”Dacă nu reveneau de la 1-3, nu eram supărat. Dar așa, e frustrant, mai ales că am avut acea fază în care eu cred că Bucur a fost faultat. Nu știu ce se întâmplă, n-avem noroc să luăm un trofeu, deși suntem atât de aproape de fiecare dată, atât la Campionatul Național, cât și la Cupa României. ”, a spus Raoul Borșoș la final.

 | 958 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *