Sintetic, Cupa Înțelepciunii: Veniți / Vedeți / Duceți-vă / Spuneți

„Iată, stau la ușă și bat. De va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine”. (Apocalipsa, III, 20)

 Revenirea lui Iisus din morți trebuie să rămână o invitație la nemurire, drept sărbătoare a luminii și a bucuriei, a reîntoarcerii la noi înșine, la lucrurile frumoase din jurul nostru, la iertare și nerăutate.

Învierea Domnului ne deschide Împărăția Cerurilor permițând să ne ridicăm deasupra singurătății, slăbiciunii și disperării către putere, croind drum spre beatitudine.

Forma în care sunt promovate și susținute ne arată că tradițiile veritabile au căzut în ridicol. Oamenii nu mai au nimic sfânt decât vanitățile proprii și contează, mai nou, pe acceptul Său în lista Facebook. Un consimțământ neobișnuit care să le mărturisească existența.

Anticipez prin contrast că, fără să mai așteptăm, scăpăm de iepuri și alte @bazaconii de-ndată numai rostind și crezând: „Și eu voi învia”!

„Strălucitori cei cărora, prin Învierea Domnului, tristețile le sunt copleșite iar existența li se umple de o bucurie reală, nemarginită, consistentă și durabilă.”

Doamne-ajută, ajustează și ne luminează!

*****

Un alt derby important, în care ProTaxi primea ca sarcină de la Dumitru Moldovan acoperirea cu glorie în confruntarea cu Old Boys, a dat șansa privitorilor ocazionali de a asista la un spectacol cu mulți jucători profesioniști. Începută cu o anumită reținere, partida a stat o vreme sub semnul echilibrului dar pe urmă ambele echipe au reacționat curajos și cu aplomb responsabil la toate nivelurile. Harta fazelor colectate, perle care ne-au trezit admirația, a conturat două grupări pregătite să preia puterea din mâinile actualului lider de clasament.

În final, fără prea multe bla-bla-uri pe linia politeții, cu o imagine mai tonică și mai limpede despre economia jocului, ori poate un strop de noroc, taximetriștii nu au luptat degeaba și pot spune mersi pentru victoria in extremis.

Scor final: ProTaxi – Old Boys   4 – 3 (restanță din etapa a 11-a)

La sfârșitul meciului, Teodor Suciu nu a mai suportat tensiunea orei de joc, a promis că-și pune ghetele în cui și se călugărește pe la vreun schit bine încălzit din județ renunțând, în acest fel, la echipa pe care o păstorește: TeoAstrabis. Nici nu ne mirăm, ba mai mult, îi dăm dreptate. Decât să te văicărești patetic, fie în teren, fie la marginea lui, să te umpli de complexe și resentimente la autogolurile și ratările coechipierilor tăi, nu e mai comod să fii aproape de cheile Raiului încasând taxe de intrare? Recuperarea echilibrului și victoria Old Boys-ilor a venit pe fondul unei confuzii generale exasperante chiar și pentru suporterii neutri, darămite pentru galeria fidelă lui Gicu.

Scor final: TeoAstrabis – Old Boys   4 – 5 (din etapa a 12-a)

Nimeni nu poate să-i determine pe cei de la ProTaxi, cu atât mai puțin sa-i oblige, să intre în cursa pentru obținerea titlului dacă ei înșiși nu sunt hotărâți să o facă. Pe lângă pericolele suplimentare, greu de identificat pe teren împotriva unor jucători încăpățânați și de neclintit, echipa s-a confruntat și cu stângăciile proprii,  absurde și multiple. Pompierii au ajuns, fără mari ocolișuri, la poarta adversarilor, marcând de 4 ori din fazele începute, aparent, cu delicatețe. Una peste alta, cu scheme optime și necontaminate, militarii joacă pragmatic în civilie, își valorifică maximal potențialul și recuperează, pas cu pas, terenul pierdut în clasament slujind fotbalul întocmai ca patria.

Scor final: ProTaxi – Pompierii   1 – 4 (din etapa a 12-a)

Ne aducem bine aminte cum în meciul tur, pe la începutul competiției, a fost o interesantă sulă în coasta celor de la Forever Young. Evitând incriminarea la grămadă ori judecata pripită, această rămânere în urmă, de o perioadă bună încoace, se datorează faptului că doar stafia fotbalului mai bântuie prin echipa Seniorii Leoni. Jucători tomnatici, cu extaz obosit și speranțe deșarte s-au trezit victime nefericite, ca niște răcani năpăstuiți,  sub șenilele unui buldozer sovietic înainte de a intra în substanța propriu-zisă a partidei. O dată pornit, mecanismul fraților Gălățan funcționează după legi fatale pentru adversari: pregătire temeinică, precizie tactică, strategii de redresare, coerență, solidaritate și consecvență.

Scor final: Forever Young – Seniorii Leoni   8 – 4 (din etapa a 13-a)

O seară de coșmar și onoarea “săru-mâna, un pic nereperată” pentru doctorul Vasile Andronesi & compania Arbitrii, pe scurt: “Operație reușită – pacienții morți!”. Fără să suspendăm atmosfera dialogului, suntem de acord că le-a mers jocul de două ori  mai greu decât celor de la Old Boys, c-au fost încolțiți precum mieii de Sfintele Paște da’ nici să te-aventurezi la conferința de presă, ca manevră spontană de apărare,  să dai vina că etapa a 13-a, că meci în zi de vineri 13 șiașamaideparte, în loc să păstrezi un muzical joc al tăcerii ghiocelului. Ba dimpotrivă, în situația asta, să ierte cum a fost și să le pară bine că nu au încasat un meritat 13 la zero.

Scor final: Old Boys – Arbitrii   7 – 1 (din etapa a 13-a)

I-au ciocănit fără cruzime ca pe ouăle roșii din noaptea Învierii – aceasta a fost senzația celor de pe margine, rezerva de goluri pregătite adversarilor părând departe de a fi epuizată. Lucrurile au devenit evidente din startul meciului, jucătorii de la Heniu Prundu Bârgăului mișcându-se fără precipitare, în spații ample, nepopulate de componenții echipei La Squadra. Lăudabile sunt atmosfera destinsă din tabăra învinșilor, comportamentul demn, jocul pasional fără legătură cu scorul final, imprudențele cu efect amuzant și orgoliul colectiv de a participa la această competiție chiar dacă eroismul lor e, de fiecare dată, pierdere de vreme.

Scor final: Heniu Prundu Bârgăului – La Squadra   4 – 1 (din etapa a 13-a)

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

 

  1. 1. Forever Young – 12m/30p (+24); 2. Old Boys – 14m/27p (+8); 3. Galacticii – 10m/22p (+16); Heniu Prundu Bârgăului – 12m/22p (+16); 5. ProTaxi – 12m/20p (+5); 6. Pompierii – 12m/18p (-2); 7. Arbitrii – 12m/17p (-3); 8. C.F.R. – 11m/14p (-3); 9. Seniorii Leoni – 14m/12p (-6); 10.Teo Astrabis – 13m/11p (-6); 11. La Squadra – 12m/8p (-30); 12. R.C.B. – 10m/4p (-19).

 

Vă reamintim că toate partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 

 

 

 

 

 | 1.039 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Pe ei Gicule si pe pe m..a lor :))

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *