Sintetic, Cupa Înțelepciunii: C.F.R. tras pe linie moartă!

Cu tapiţeria straşnic avariată şi barele de sprijin dislocate de jucătorii conduşi excelent de Teodor Suciu aka Gicu, C.F.R. înregistrează al treilea eşec consecutiv şi se stabileşte bine-merci pe ultima poziţie a clasamentului. A fost un adevărat galop de sănătate, nesperat pentru cei de la Teo Astrabis, o lecţie de fotbal aplicată unor jucători talentaţi dar neputincioşi să-şi identifice adversarii.  Feroviarii Liviu, Tavi, Vali şi ceilalţi au nevoie urgent de o gură de oxigen pentru supravieţuire şi nu de acari-păun nevoiţi să descarce, săptămânal, vagoane de marfă pline cu goluri.

Având un lot mai degrabă tenace şi ambiţios, echipa Seniorii Leoni rămâne pe mai departe una dintre pretendentele la titlu, mai ales c-a ieşit învingătoare din primul derby serios al acestei etape. Confruntarea cu tehnica şi eleganta Old Boys, a scos în evidenţă rezistenţa la presiunea jocurilor cu miză.

Pe de altă parte, se poate afirma că trupa lui Didi şi Paul Czervenski dispune de resurse sportive şi tactice dintre cele mai profesioniste care îi vor permite să treacă uşor peste acest eşec.

Meciul care a pus faţă în faţă gazdele binevoitoare ale competiţiei, fără Dinu Oniţa, şi taximetriştii, uşor trecuţi de prima tinereţe, a început cu dominarea netă a celor de la ProTaxi, spectatorii aşteptându-se la un scor fluviu.  Numai că lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi, cu puţină şansă, am fi asistat la prima surpriză majoră. Pe finalul luptei dramatice de pe gazonul sintetic, experienţa unor situaţii tensionate şi-a spus cuvântul, R.C.B.-ul se prăbuşeşte iar Lucian Vereş îşi aşază meritat echipa pe podium.

 

Considerată una dintre echipele cu gândul  mereu la vârful clasamentului, La Squadra dezamăgeşte din nou şi dă senzaţia că are serioase dificultăţi de încredere în potenţialul ei. Aplicând regula paşilor mărunţi dar siguri, cu strategii defensive şi ofensive complicate, Gălăţenii mereu tineri adună puncte albe pentru etape negre.

Galacticii s-au lansat spre culmi înalte, nu-şi permit greşeli sau eşecuri, sunt dintr-o bucată, profesionişti şi cu o condiţie fizică de invidiat. Cu doi extratereştri fascinanţi, Aurelian Pasztor şi John Runcan, care a fost omul-meciului, Titi Voica and compania fac dovada clară a invincibilităţii. Cu toate acestea,  Heniu Prundu Bârgăului a oferit o mostră de seriozitate şi diplomaţie plus că, în ciuda  nervilor răsăriţi la un moment dat, a stimulat euforic spectatorii prezenţi. Adesea flancat intimidant, arbitrul a scăpat, pe alocuri,  jocul din mână lăsând impresia generală că putea fi şi mai rău.

Ultima partidă a etapei s-a consumat între două partenere obişnuite cu abilitatea şi subtilitatea pe teren, ferm convinse că, până la urmă, aici se joacă de plăcere şi pentru sănătate. Arbitrajul de casă s-a raportat numai la intervalul de timp acordat celor două reprize. Per ansamblu, un meci echilibrat, plăcut ochilor de microbişti, marcat de prezenţa presei – Adrian Linca, vreme frumoasă şi bună-dispoziţie în care s-a valorificat potenţialul fiecărei echipe.

 

Iată rezultatele celei de-a treia etape:

 1. Forever Young – La Squadra 5 – 4
 2. Old Boys – Seniorii Leoni 5 – 7
 3. Pompierii – Arbitrii 3 – 2
 4. C.F.R. – Teo Astrabis 4 – 11
 5. R.C.B. – ProTaxi 4 – 6
 6. Heniu Prundu Bârgăului – Galacticii 5 – 6

Restanţă din etapa a doua:

 1. ProTaxi – C.F.R. 6 – 4

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

 1. Galacticii – 3m/9p(+5); 2. Pompierii – 3m/7p (+5); 3. ProTaxi – 3m/7p (+4); 4. Seniorii Leoni – 3m/6p (+8); 5. Forever Young – 3m/6p (+1); 6. Old Boys – 3m/6p (0); 7. Teo Astrabis – 3m/3p (+2); 8. Arbitrii – 3m/3p (-1); 9. R.C.B – 3m/3p (-2); 10. La Squadra – 3m/3p (-7); 11. Heniu Prundu Bârgăului – 3m/0p (-4); 12. C.F.R. – 3m/0p (-11).

 

Etapa viitoare – a patra (săptămâna 30 octombrie – 05 noiembrie 2017):

 1. ProTaxi – Heniu Prundu Bârgăului (luni 06 noiembrie / ora 19.00)
 2. Forever Young – Old Boys (vineri 03 noiembrie / ora 19.00)
 3. Teo Astrabis – R.C.B. (joi 02 noiembrie / ora 19.00)
 4. Seniorii Leoni – Pompierii (amânat)
 5. La Squadra – Galacticii (amânat)
 6. Arbitrii – C.F.R. (amânat)

Tot în această săptămână se dispută în avans, din motive obiective, o partidă contând pentru etapa a cincea:

 1. C.F.R. – Seniorii Leoni (joi 02 noiembrie / ora 19.00)

 

Partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 

 

 | 700 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *