Sintetic, Cupa Înțelepciunii: Situația este fără ieșire, dar nu e critică!

Cum și tăcerea e un răspuns, de cele mai multe ori favorabil celui care chestionează, am luat act de retragerea echipei Galacticii din această competiție – dar nu fără o strângere de inimă, respectiv cu tot regretul pierderii unui adversar redutabil cu jucători talentați. Așadar, toate restanțele Galacticilor vor fi câștigate de adversari cu 6 – 0; la fel și următoarele lor meciuri din campionat.

Vom merge în continuare cu fruntea sus – toată lumea a fost de acord cu asta și, chiar dacă imaginea situației la zi este una generată de mici întârzieri constituționale, mizăm pe-o fărâmă de efort din partea reprezentanților celorlalte echipe întru o mai bună comunicare pe cele două grupuri disponibile: whatsapp și facebook.

Cu toate că rezultatul i-a fost defavorabil, Heniu Prundu Bârgăului se prezintă ca o echipă solidă, cu acelaşi potențial de joc foarte bun, capabilă să opună rezistenţă sau să învingă orice adversar. Deşi are jucători tehnici, aceştia conduc prea mult mingea în preajma porţii adverse (parcă obsesia le este golul din careu!), nu are ruperi de ritm ce i-ar putea creşte considerabil reuşitele. De cealaltă parte, din retur părăsiţi de căpitanul Dinu Oniţa, R.C.B. s-a schimbat în bine, pare mult mai încrezătoare, jocul i s-a mai legat, avem senzaţia că lucrurile se îndreaptă spre plus, dovadă fiind victoria din această etapă. Un meci echilibrat, în care s-au întâlnit două echipe pragmatice, ambiţioase și bărbăteşti, fiecare având norocul ei. Finalul de meci le-a găsit pe gazde atacând mai mult şi marcând doua goluri din faze care nu prevesteau aceasta. Bărgăuanii au părăsit terenul cu fruntea sus la sfârşitul unei confruntări din care au avut de câştigat spectatorii, jucătorii, mişcarea şi prietenia dintre noi toţi.

Scor final: Heniu Prundu Bârgăului – R.C.B.   1 – 3 (din etapa a 12-a)

Tresărire de orgoliu îndelung așteptată de toți călătorii C.F.R., ca o surpriză reparatoare, dar deocamdată feroviarii nu se regăsesc pe teren așa cum, probabil,  își doresc la începutul fiecărei confruntări. Nucleul tare din această etapă s-a numit ProTaxi, o echipă despre care am avut numai cuvinte de laudă pe tot parcursul lor în competiție, astfel că rezultatul final nu a mirat pe nimeni. Poate au avut o zi proastă, poate au fost obosiți ori – pur și simplu – nu au mai jucat de mult timp împreună;  în orice caz, trebuie să recunoască onest că nu sunt în rândul echipelor de top și că mai au de lucrat. Spre deosebire de taximetriștii care practică un joc frumos privirii spectatorilor, terenul se umple de-a valma cu ceferiști somnolenți, agitați, dezordonați și gata să joace anevoie un fotbal, puțin și inadecvat, aflat într-o tranziție dinspre rău în mai rău. Până la prima revoltă serioasă, supraviețuind inerțial, te și miri că mai înscriu…

Scor final: C.F.R. – ProTaxi   5 – 7 (din etapa a 13-a)

Ne-am bazat pe La Squadra atât cât te poți sprijini de-un fular într-o situație dificilă, gândindu-ne optimiști, ca urmare a jocului excelent cu Old Boys, că vor repeta isprava ajutând, în acest fel, la echilibrarea situației din zona de vârf a clasamentului. Din nefericire, nu a avut nimeni prosoape să le arunce imediat ce scorul a luat galopant proporții. Forever Young joacă principial: “Ori la bal, ori la spital” –  fiind singura echipă fără partide încheiate nedecis. Meciul s-a desfășurat ca o luptă în ring, dezechilibrată complet de la un capăt la altul, între un adversar pipernicit aflat pe listele categoriei semimuscă și un dezlănțuit Rocky Balboa antrenat doar cu sparringpartneri din categoria supergrea. Dealtfel, credem că nimeni nu știe cu adevărat câte goluri au încasat italienii, complet debusolați la ieșirea din teren, fiindcă spectatorii prezenți vehiculau rezultate amețitoare.

Scor final: La Squadra – Forever Young   2 – 11 (din etapa a 14-a)

Văleleu… altă confruntare la care nimeni nu intervenit pentru stoparea măcelului. De la ultima victorie, undeva prin etapa a 10-a, jucătorii de la C.F.R. au devenit blegi, crispați, incapabili de rezistență și se află, nestingheriți de cineva anume, într-o cădere liberă. Și fotbalul ăsta are o logică, o ritmică prezentă, întrepătrunderi, o regie anume, un fel de-a conduce mingea, nu doar te uiți la televizor și crezi că totul devine foarte ușor. Vezi-Doamne, ce mare scofală! – dacă ăia pot, putem și noi. De cealaltă parte, în ciuda vârstelor afișate, Arbitrii se arată tot mai proaspeți, consistenți în joc și, mai ales, ascultători la sugestiile lui Dan Atănăsoaie – foarte atent la comportarea echipei sale în teren dar și la jocul adversarilor.  Profitând de toate carențele echipelor cu care se confruntă, cavalerii fluierului se simt tot mai siguri pe ei, respectă indicațiile tehnice prețioase și controlează jocul tot mai frecvent, ceea ce nu poate fi decât în beneficiul lor.

Scor final: C.F.R. – Arbitrii   4 – 14 (din etapa a 15-a)

Unul dintre meciurile cu miză în partea superioară a clasamentului le-a pus față în față pe echipele Heniu Prundu Bârgăului, care venea după o înfrângere neașteptată dar cu dorința redresării în ochii suporterilor, și ProTaxi, una dintre formațiile care gustă frecvent din cupa victoriei. După primele tachinări, toți jucătorii au simțit că trebuie să participe și să riște cu entuziasm astfel că spectacolul fotbalistic s-a întrerupt doar la fluierul de sfârșit al arbitrului când cei mai buni au câștigat. Totul a fost firesc, atmosfera destinsă cu sens limpede spre victorie, nimic mecanizat, a predominat respectul reciproc dintre jucători, iar privitorii nu au avut nici o clipă sentimentul aglomerației continue, al disputelor confuze ori al contaminării cu balamucul unui talcioc – când nimeni nu-și mai aduce aminte pentru ce e acolo.

Scor final: Heniu Prundu Bârgăului – ProTaxi   2 – 3 (din etapa a 15-a)

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

 

  1. 1. Forever Young – 15m/33p (+30); 2. Old Boys – 16m/33p (+11); 3. ProTaxi – 16m/32p (+16); Arbitrii – 16m/29p (+17); 5. Pompierii – 16m/27p (+4); 6. Heniu Prundu Bârgăului – 15m/25p (+19); 7. Galacticii – 18m/22p (-32); 8. Teo Astrabis – 16m/17p (+1); 9. C.F.R. – 15m/17p (-12); 10. Seniorii Leoni – 16m/15p (-1); 11. La Squadra – 16m/14p (-31); 12. R.C.B. – 16m/13p (-16).

 

Iată și programările confirmate ale săptămânii care urmează (deși mai sunt câteva restanțe care nu pot fi trecute cu vederea la întocmirea unui clasament aproape de adevăr):

 

  1. Forever Young – R.C.B. / marți, 08 mai 2018, ora 19.00 / (în tur: 3 – 1)
  2. TeoAstrabis – Heniu Prundu Bârgăului / marți, 08 mai 2018, ora 22.00 / (în tur: 2 – 4)
  3. La Squadra – Pompierii / miercuri, 09 mai 2018, ora 20.00 / (în tur: 3 – 0)
  4. ProTaxi – Arbitrii / miercuri, 09 mai 2018, ora 22.00 / (în tur: 4 – 6)
  5. C.B. – Old Boys / vineri, 11 mai 2018, ora 19.00 / (în tur: 2 – 4)

 

Vă reamintim că toate partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 | 2.132 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *